Lidové noviny

Ajax se bouří: Sudí nás okradl, všechno zničil

-

Nestranný fanoušek se královsky bavil – strhující podívaná mezi Chelsea a Ajaxem skončila 4:4, přičemž domácí dotahovali tříbrankov­ou ztrátu. Hosté z Amsterodam­u po napínavé bitvě v Lize mistrů už ale tak nadšení nebyli.

Nizozemský celek na Stamford Bridge vedl už 4:1, ale pak dostali rychle po sobě červené karty Daley Blind a Joel Veltman a domácí vyrovnali. Všechno se to odehrálo kolem 68. minuty, už za stavu 2:4. Blind, hrající pod žlutou kartou, nejprve sestřelil Abrahama. Sudí Rocchi ponechal výhodu a domácí akce skončila Veltmanovo­u rukou v pokutovém území.

Ajax se rázem ocitl v devíti, z penalty inkasoval na 3:4, o chvíli později Chelsea vyrovnala. A to jí ještě Rocchi kvůli jiné hře rukou odvolal Azpilicuet­ovu trefu na 5:4. „Byli jsme jasně lepší. Měli bychom se bavit o tom, jak jsme hráli, protože jsme vedli 4:1, všechno jsme měli pod kontrolou, ale pak přišel jeden pán a o všechno nás okradl,“prohlásil hostující Dušan Tadič.

Ten byl navíc přesvědčen­ý, že oběma vyloučením předcházel faul Christiana Pulisice na Blinda. Trenér Ajaxu Erik ten Hag byl po zápase výrazně klidnější. „Ptáte se, jestli jsem naštvaný? Spíš jsem zklamaný. A jsem zklamaný z výsledku,“prohlásil devětačtyř­icetiletý kouč.

Jeho protějšek Frank Lampard byl naopak pochopitel­ně unesený z charakteru svého mužstva. „Když si odmyslíte videorozho­dčího, červené karty atd., tak jsme ukázali charakter a to je přesně to, co se mně i fanouškům líbí,“prohlásil bývalý záložník a dodal, že příliš podobných duelů nepamatuje.

 ??  ?? LONDÝN
LONDÝN

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia