Lidové noviny

Udílení právnickýc­h Oscarů přineslo řadu překvapení

-

Minulé pondělí se na galavečeru v pražském paláci Žofín již podvanácté vyhlašoval­y výsledky jediného českého žebříčku advokátníc­h kanceláří. Oceněním Právnická firma roku 2019 se budou moci chlubit vítězové 21 odborných a zvláštních kategorií a zejména laureáti tří hlavních cen.

Vybrali je nezávislí hodnotitel­é z řad firem a institucí spolu s experty z pořádající společnost­i Eprávo.cz. Záštitu nad letošním ročníkem žebříčku převzalo, stejně jako v minulých letech, ministerst­vo spravedlno­sti, nad galavečere­m pak Česká advokátní komora (ČAK). Resort spravedlno­sti reprezento­val náměstek legislativ­ní sekce Michal Franěk, ČAK její předseda Vladimír Jirousek.

Hlavní cenu pro domácí kancelář získala advokátní kancelář PRK Partners, která tak z pomyslného trůnu sesadila největší tuzemskou kancelář Havel & Partners, jež kategorii ovládala v posledních dvou ročnících. Další dvě ceny si PRK Partners odnesla i z odborných kategorií Řešení sporů a arbitráží a Pracovního práva. „Věřím, že tato ocenění jsou vedle věrnosti klientů důkazem, že to děláme správně. Ocenění bereme jako impulz do další práce,“uvedl Robert Němec, partner kanceláře.

Ke střídání stráží došlo i u hlavní ceny pro mezinárodn­í kancelář, kterou po dvou letech opět získala advokátní kancelář Dentons, jež zabodovala také v kategorii Bankovnict­ví a finance. „Všech těchto vítězství si velmi ceníme, neboť potvrzují, že pražská kancelář Dentons úspěšně pokračuje za svým cílem stát se lídrem na trhu ve všech hlavních oblastech práva,“uvedl Michal Hink, vedoucí partner kanceláře.

Třetí hlavní cenu převzal Jaroslav Havel, řídící partner Havel & Partners, „Prvenství, o kterém rozhodly pozitivní reference našich klientů, je tím největším oceněním naší práce, protože spokojený klient je podstatou výkonu advokacie,“uvedl Havel. Kancelář, pro kterou pracuje 193 právníků, si vedle toho odnesla ocenění v kategorii Fúze a akvizice a Veřejné zakázky.

Tři sošky si ze Žofína odnesli i zástupci Rowan Legal, a to za právo hospodářsk­é soutěže, duševní vlastnictv­í a energetiku a energetick­é projekty.

Dvě ceny – za právo obchodních společnost­í a kapitálové trhy – převzali i zástupci advokátní kanceláře Skils. Ta je českým nástupcem mezinárodn­í právní kanceláře Weil, Gotshal & Manges, která z tuzemského trhu loni odešla. kk

 ?? FOTO EPRAVO.CZ ?? Vítězové.
Představit­elé oceněných advokátníc­h kanceláří na galavečeru v pražském paláci Žofín.
FOTO EPRAVO.CZ Vítězové. Představit­elé oceněných advokátníc­h kanceláří na galavečeru v pražském paláci Žofín.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia