Lidové noviny

Divný zápas před Interem Milán

Další zápasy fotbalové ligy

- TOMÁŠ KUBÁNEK

Oslabení fotbalisté Slavie v 17. kole remizovali na hřišti Olomouce 0:0 a utrpěli třetí ztrátu v ligové sezoně. Ve středu je čeká klíčový duel v Lize mistrů s Interem Milán.

OLOMOUC/PRAHA „Byl to divný zápas.“Tuhle větu pronesl trenér Jindřich Trpišovský po střetnutí v Olomouci hned několikrát. Hodnocení sedělo k utkání jeho Slavie na Hané hned z několika důvodů.

Pražané jen remizovali 0:0 v lize ztratili body po osmi výhrách v řadě. V této sezoně však teprve potřetí, což jejich cestu za obhajobou titulu zatím nikterak neohrožuje. Zvlášť, když i Plzeň uhrála v Karviné jen remízu 1:1. „Pro nás je to jednoznačn­ě ztráta,“připustil přesto slávistick­ý záložník Petr Ševčík, který s fotbalem začínal právě v Olomouci. Řekl to i s vědomím, že sešívaní hráli celý druhý poločas v deseti.

V úvodní půli se sice vedoucí tým proti desátému celku tabulky snažil o očekávaný nápor, organizova­ně hrající Olomouc však hosty kromě několika střel udržela na uzdě a sama podnikala nebezpečné brejky. „V první půli se ani nehrál fotbal, spíš ragby kombinovan­é s čímsi. Spousta osobních soubojů, pořád se přerušoval­o, spousta kontaktů, balon lítal nahoru a dolů. Byla to jen válka, boj a souboje,“líčil Trpišovský.

Právě z dvojice protiútoků před přestávkou mohli jít domácí dokonce do vedení. Ten první podivně zastavil sudí Rejžek – faul slávisty Coufala na Faltu odpískal, až když Houska při výhodě vysílal na půlce do úniku spoluhráče dva na nikoho. Místo šance navíc přišly dvě žluté karty za protesty pro náhradníka Hálu a trenéra Látala. „Chtělo se mi plakat,“nechápal kouč, který si již čtvrtým napomenutí­m vysloužil propříště stopku.

O chvíli později další brejk domácích do otevřené obrany Slavie řešil těsně před šestnáctko­u Masopust faulem na Faltu, a přestože se k unikajícím­u hráči ještě z boku blížil Ševčík, dostal provinilec rovnou červenou kartu. „Byl to zbytečný faul, primární chyba vznikla sice na útočném vápně, ale Falta nebyl v tak komfortní situaci, aby to Masopust takto řešil,“komentoval situaci Trpišovský.

Vyloučení slávisty paradoxně povzbudilo, jenže na skvěle chytajícíh­o Mandouse si nepřišli, jednou jim radost z gólu překazilo břevno. „Měl tři čtyři velice dobré zákroky,“vyzdvihl Trpišovský sedmadvace­tiletého brankáře, který chytal v lize teprve podruhé, na jaře také proti Slavii přes dobrý výkon nezabránil porážce 1:2. „Vždycky proti nám strčí takového kluka a on zachytá.“

17. kolo:

Předehráno: Sparta - České Budějovice 3:3

Dohrávka - dnes: 18.00 Slovácko - Jablonec.

18. kolo:

29. 11.: 18.00 Ostrava - Opava.

30. 11.: 14.30 Zlín - Slovácko, Olomouc - Liberec,

17.00 Příbram - Sparta.

1. 12.: 14.30 Plzeň - Bohemians, Jablonec - České Budějovice, Mladá Boleslav - Teplice,

17.00 Slavia - Karviná.

Ve středu slávisty čeká pátý zápas v Lize mistrů, doma proti Interu Milán budou bojovat o udržení šance na jarní pokračován­í v pohárech. K dispozici by měli být i nemocný Souček a odpočívají­cí Stanciu. A předvést musejí lepší výkon než v sobotu na Hané.

 ?? FOTO MAFRA – STANISLAV HELOŇA ?? Ani Olayinka (na snímku vpravo v souboji se Sladkým) se v Olomouci neprosadil, Slavia nedala v lize gól poprvé od začátku srpna
FOTO MAFRA – STANISLAV HELOŇA Ani Olayinka (na snímku vpravo v souboji se Sladkým) se v Olomouci neprosadil, Slavia nedala v lize gól poprvé od začátku srpna

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia