Lidové noviny

Střelba v Brně? Asi z plynové pistole

-

BRNO Policie včera po poledni uzavřela asi na dvě hodiny část ulice Lidická v centru Brna po oznámení, že se tam pohybuje člověk se střelnou zbraní a že se ve dvoře jednoho z domů střílelo. Při odpolední prohlídce policisté nikoho nenašli, vpodvečer pak zadrželi jednatřice­tiletého muže, který měl u sebe plynovou pistoli i s náboji.

„Muže jsme zadrželi poblíž místa činu. Na případu intenzivně pracujeme,“uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Policie dostala hodinu po poledni oznámení, že se v Lidické ulici ve dvoře jednoho z domů pohybuje člověk se střelnou zbraní. Policisté nechali část ulice uzavřít a odklonili tramvajovo­u dopravu, situaci na místě sledoval vrtulník.

Lidickou dočasně uzavřely policejní pásky, průchozí zůstal jen nedaleký lužánecký park. Na objízdných trasách nastaly dopravní problémy.

Kolem čtvrté odpoledne policie uvedla, že dokončili prohlídku objektu a uvnitř nenašli žádnou ozbrojenou osobu. „Střelba uvnitř objektu nebyla mířená na konkrétní osobu. Pracujeme i s informací, že střelba nebyla vedena z ostré střelné zbraně,“uvedla policie na Twitteru.

Ředitel brněnské policie Martin Kotlan posléze řekl, že policie hledá více mužů. „Ti muži tady v době příjezdu policejníc­h hlídek, které okamžitě zajišťoval­y objekt ze všech stran, nebyli. Nebyli v prostorách, které jsme prohlíželi zvenku ani uvnitř. Je to více než jeden muž,“uvedl Kotlan. „Nepředpokl­ádáme žádné ohrožení veřejnosti. Mohla to být hloupost, klukovina. Ale i na takové věci jsme povinni reagovat,“uvedl ředitel.

Policie také během zásahu vyzvala lidi v okolí, aby se zbytečně nevystavov­ali riziku, nechodili k oknům a nepřicháze­li blíž k uzavřené oblasti.

 ?? FOTO MAFRA – PATRIK UHLÍŘ ?? Zásahová jednotka policie pomáhala s hledáním střelce v Lidické ulici v Brně
FOTO MAFRA – PATRIK UHLÍŘ Zásahová jednotka policie pomáhala s hledáním střelce v Lidické ulici v Brně

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia