Lidové noviny

MS v hokeji do 20 let

- Skupina A:

že českému týmu výsledkově ani herně nevyšel proti favoritům na medaile jen ten poslední s Kanadou.

Hlavně zase tolik nefaulovat! Češi chtějí využít toho, že Švédové nesehráli ve skupině tolik těžkých zápasů jako oni. Navíc seveřané základní skupinou prošli stejně přesvědčiv­ě i loni a pak ve čtvrtfinál­e MS podlehli Švýcarům. „Dívám se na to pozitivně. Švédové i vloni propluli svou skupinou a následně padli se Švýcary, kteří hráli disciplino­vaně, od podlahy a hráli jako tým. Pro nás je to ukazatel toho, že se dá hrát s každým,“poznamenal Varaďa s ohledem na to, že za posledních třináct let Švédové vyhráli nejdůležit­ější juniorský turnaj jen jednou.

„Porazili jsme Rusy, hráli vyrovnanou partii s Američany, i když byla třeba převaha na jejich straně. O zápasy s Němci a Kanaďany jsme přišli kvůli nediscipli­novanosti. Švédům máme co vracet. Je to velmi dobře technicky vybavený tým, jsou kompaktní, dobře bruslí. Každý tým ale musí prohrát a my věříme, že se to Švédům ve čtvrtek stane,“dodal trenér českého týmu.

Důležitým faktorem zápasu bude disciplino­vanost. Češi jsou suverénně nejtrestan­ějším týmem šampionátu, kdežto Švédové patří k těm nejslušněj­ším. Seveřané navíc využili v průměru dvě přesilovky z pěti, což je velmi dobrá bilance. „Opakujeme to pořád. Je to o vyspělosti hráčů. O tom, jak si vtlučou do hlavy, že nesmí faulovat. My jim to tam bijeme zleva zprava. Laciné fauly kluci dělat nemůžou. A je to i o zodpovědno­sti vůči ostatním hráčům. Kluci měli čtyři zápasy na to, aby si uvědomili, že je to špatně,“doplnil Varaďa.

Oba týmy se utkaly před šampionáte­m v přípravě ve Frýdku-Místku, kde vyhrálo Švédsko jasně 5:1. Podaří se Česku seveřanům prohru vrátit i s úroky? Švédsko–Slovensko 6:2, Finsko–Švýcarsko 2:5

Skupina B: Rusko–Německo 6:1 Čtvrtfinál­e – dnes:

12.30 Rusko–Švýcarsko,

15.00 Kanada–Slovensko,

17.30 USA–Finsko,

20.00 Švédsko–ČESKO.

 ?? FOTO ČTK ?? Zraněný gólman. Lukáš Pařík musel v duelu s Kanadou kvůli zranění už v 15. minutě střídat. Od stavu 0:4 tak chytal Nick Malík.
FOTO ČTK Zraněný gólman. Lukáš Pařík musel v duelu s Kanadou kvůli zranění už v 15. minutě střídat. Od stavu 0:4 tak chytal Nick Malík.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia