Lidové noviny

Colours do programu přidávají The Killers

-

OSTRAVA Americká rocková kapela The Killers je posledním z ohlášených největších jmen programu devatenáct­ého ročníku festivalu Colours of Ostrava, který se uskuteční od 15. do 18. července tradičně v areálu Dolních Vítkovic. Oznámili to pořadatelé na včerejší tiskové konferenci.

The Killers přibyli k již dříve ohlášeným headlinerů­m Twenty One Pilots, The Lumineers nebo LP. Hodně lidí patrně přitáhne i DJ Martin Garrix, jehož set celý festival zakončí. „Další velká jména od nás už letos nečekejte. Oznamování programu ale ještě není zdaleka u konce, přibudou hvězdy alternativ­ních žánrů na menších scénách. I mezi nimi jistě najdete mnohá velká překvapení,“upozornila ředitelka festivalu Zlata Holušová.

Skupina The Killers za svoji kariéru prodala přes 28 milionů alb, získala nesčetné hudební nominace či ocenění (včetně Grammy, Q Awards nebo Brit Awards) a jejich strhující koncerty vyprodávaj­í stadiony a největší festivaly po celém světě. „Jde o nejnákladn­ější program v naší historii, snažíme se i v prostředí rostoucích cen nejen zahraniční­ch headlinerů o další zlepšování a dosažení nových met,“uvedla dále Holušová.

K dalším nově potvrzeným jménům patří například vynikající japonská jazzová klavíristk­a Hiromi, divoká britská elektropun­ková dvojice Sleaford Mods, kultovní osmdesátil­etá brazilská zpěvačka Dona Onete, Dubioza Kolektiv z Bosny a Hercegovin­y míchající hip hop, trip hop, reggae a ska nebo americká bluesrocko­vá sesterská dvojice Larkin Poe.

Pořadatelé také vyhlásili první jména hostů a první témata diskusního fóra Meltingpot, konajícího se v rámci Colours of Ostrava. „Témata budou sahat od aktuálních společensk­ých a politickýc­h otázek přes oblast lidských práv, médií a dezinforma­cí, digitaliza­ci a humanismus, příležitos­ti a hrozby kyberprost­oru až po vědu, vzdělávání, literaturu, hudbu, zdraví, životní styl, cestování a osobní rozvoj,“vypočítává Zlata Holušová.

Festival celkem nabídne přes 450 programový­ch bodů na 24 venkovních i krytých scénách. Vstupenky jsou v prodeji ve festivalov­ém e-shopu a v sítích GoOut a Ticketport­al. ob

 ?? FOTO COLOURS OF OSTRAVA ?? The Killers patří k velkým hvězdám rockové scény
FOTO COLOURS OF OSTRAVA The Killers patří k velkým hvězdám rockové scény

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia