Lidové noviny

Strýcové triumf v deblu na Australian Open unikl

-

Branky a nahrávky: 60. Mueller (M. Erat, Rákos), rozhodujíc­í sam. nájezd Mueller 52. Pláněk (Klepiš, R. Zohorna). Rozhodčí: Kika, Lacina - Axman, Klouček. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. Diváci: 7249. Třetiny: 0:0, 0:0, 1:1 - 0:0.

Branky a nahrávky: 9. Lenc (Birner, L. Hudáček) - 39. Schleiss (J. Hruška), rozhodujíc­í sam. nájezd Schleiss. Rozhodčí: R. Svoboda, Bejček - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 3:6. Bez využití. Diváci: 6956. Třetiny: 1:0, 0:1, 0:0 - 0:0.

Branky a nahrávky: 13. Zikmund (Jágr),

28. Jágr, 40. Austin (Vampola, Jágr), 49. Kehar (Lakos, J. Strnad) - 5. T. Rachůnek

(Flek), 31. Koblasa (Graňák, Plutnar), 37. Skuhravý (M. Rohan), 43. Gríger (T. Rachůnek), 62. T. Rachůnek (Flek). Rozhodčí: Hradil, Jeřábek - Frodl, Ganger. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:2. Diváci: 3800. Třetiny: 1:1, 2:2, 1:1 - 0:1.

Příští kolo se hraje v neděli 2. února, poté následuje reprezenta­ční pauza.

MELBOURNE/PRAHA Pouze necelou hodinu a čtvrt trvalo páteční finále ženské čtyřhry na Australian Open mezi páry Barbora Strýcová, Sie Šu-wej a Tímea Babosová, Kristina Mladenovic­ová. A šance česko-tchajwansk­ého dua žily ještě kratší dobu. Vyrovnaně působily pouze úvody obou setů, jinak to byla jednoznačn­á záležitost maďarsko-francouzsk­é dvojice, která vyhrála s přehledem 6:2, 6:1.

Světovým dvojkám se na Australian Open nadmíru daří. Předloni zde získaly první společný grandslamo­vý titul a loni prohrály až ve finále.

Třiatřicet­ileté Strýcové finále nevyšlo. Ani jednou ze čtyř příležitos­tí

Brno - Mladá Boleslav 2:1sn

si neudržela servis a více než jindy chybovala na síti i při returnech. Sie Šu-wej přišla o servis dvakrát a jednoznačn­é finále skončilo po hodině a dvanácti minutách. Mladenovic­ové s Babosovou podlehly stejně hladce jako loni ve finále Turnaje mistryň.

„Udělaly jste v utkání tak čtyři chyby, takže to pro nás bylo dost obtížné,“gratuloval­a Strýcová při ceremoniál­u soupeřkám. „Před osmnácti lety jsem tady hrála, myslím na sedmičce, finále juniorek a jsem tady pořád. Do Austrálie jezdím moc ráda, je to skvělá země,“řekla vítězka dvouhry juniorky Australian Open z let 2002 a 2003.

„Vůbec jsme se do zápasu nemohly dostat. Soupeřky byly od začátku ve všech aspektech lepší. Nedělaly chyby, výborně servíroval­y a obzvlášť dobře returnoval­y,“uvedla Strýcová pro Radiožurná­l a server Tenisový svět v Melbourne.

Česká tenistka v pondělí přijde o pozici deblové světové jedničky, kterou s krátkou pauzou drží od triumfu na trávě v All England Clubu. V čele žebříčku ji vystřídá spoluhráčk­a Sie Šu-wej, jež se na trůn vrátí skoro po šesti letech.

Poslední českou vítězkou čtyřhry v Melbourne zůstává Lucie Šafářová, která uspěla před třemi lety s Američanko­u Bethanií Mattekovou-Sandsovou. spo, čtk

Liberec - Vítkovice 1:2sn

Kladno - Karlovy Vary 4:5p

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia