Lidové noviny

Oslavy narušila policejní honička

- KANSAS CITY

Místo oslav podívaná jako z akčního filmu. Ve čtvrtek večer se v ulicích Kansas City konal slavnostní průvod vítězů Super Bowlu. Chiefs si totiž o víkendu v nejprestiž­nějším zápase roku za velkou louží v napínavé bitvě poradili se San Franciskem.

Úspěch, na který místní tým amerického fotbalu dosáhl po dlouhých padesáti letech čekání, přilákal k oslavám přes 800 tisíc fanoušků. Stovky z nich čekaly v centru města už od brzkých ranních hodin, aby si zajistily nejlepší výhled. A to se jim mohlo stát osudným.

Jen pár hodin před začátkem akce totiž přímo mezi čekající fanoušky vjelo rychle jedoucí vozidlo, které i přes policejní výzvy odmítalo zastavit. Když se nebezpečně přiblížilo k chodníku plnému lidí, rozhodli se ho policisté vytlačit. Ač to řidiče nezastavil­o, dostalo ho to aspoň do bezpečné vzdálenost­i od davu.

Strážníkům se povedlo ujíždějící vozidlo zastavit až po několika kilometrec­h. Za použití pásů s hroty a několika hlídkových vozů dostali řidiče tam, kam potřeboval­i. Se zbraněmi v rukou pak donutili posádku vozidla vzdát se a následně řidiče a jednoho spolujezdc­e zatknuli.

Starosta města Quinton Lucas později v rozhovoru pro místní televizní stanici prohlásil, že se o teroristic­ký útok nejednalo.

„Máme tu víc hrdinů, kterým můžeme tleskat,“poděkoval policii inzerce za rychlou reakci. Díky ní poté mohli fanoušci pokračovat v oslavách, tančit na ulici a vzývat své nové hrdiny, kterým se po dlouhých padesáti letech čekání podařilo znovu ovládnout Super Bowl, když výsledkem 31:20 po obratu v poslední čtvrtině porazili San Francisco 49ers.

„Poslouchej­te, ještě jedna věc. Příští rok se sem vrátíme. Ještě jednou, bejby. Ještě jednou,“slíbil na závěr oslav fanouškům šťastný kouč vítězného týmu Andy Reid. spo

inzerce

 ??  ??
 ?? FOTO ČTK/AP ?? Policistky prohlížejí auto, které málem v centru Kansas City najelo do davu lidí, kteří přišli slavit triumf místních Chiefs v Super Bowlu.
FOTO ČTK/AP Policistky prohlížejí auto, které málem v centru Kansas City najelo do davu lidí, kteří přišli slavit triumf místních Chiefs v Super Bowlu.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia