Lidové noviny

Pražské letiště dočasně mění odbavení

-

PRAHA Pražské letiště přesune od března odbavení 22 dopravců z prvního terminálu na druhý. Důvodem je rekonstruk­ce třídírny zavazadel, která by měla přispět ke zvýšení kapacity letiště. Opatření bude platit do konce srpna.

Dočasně tak přestane platit rozdělení terminálů na lety do schengensk­ého prostoru z druhého terminálu a mimo schengensk­ý prostor z terminálu 1.

Letiště loni odbavilo rekordních 17,8 milionu cestujícíc­h, čímž už se dostalo na hranu své maximální kapacity. Pracuje se proto na několika stavebních projektech, které by měly kapacitu alespoň částečně zvýšit. „Výsledkem rekonstruk­ce bude modernější a ještě bezpečnějš­í prostor pro odbavení zapsaných zavazadel,“uvedl předseda představen­stva Letiště Praha Václav Řehoř.

Přesun se bude týkat odbavovací­ch přepážek 22 vybraných dopravců. Na druhém terminálu pro ně bude vyhrazeno speciálně označené místo RED ZONE. Nástup do letadla a samotný odlet však bude standardně na prvním terminálu jako doposud.

Změna se tedy týká pouze těch cestujícíc­h, kteří mají z Prahy odletět s leteckou společnost­í, u níž se proces odbavení mění, mají velké zavazadlo k odbavení či potřebují získat svou palubní vstupenku – tedy nejsou již předem odbaveni online. Po odbavení se budou tito cestující vracet zpět na první terminál, kde před odletem projdou pasovou a následně i bezpečnost­ní kontrolou. čtk

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia