Lidové noviny

Havlíček pustí vítr mezi náměstky

Ministerst­vo dopravy mění strukturu, v důsledku čehož skončí někteří vysocí úředníci. Výběrová řízení se spustí ještě tento týden.

- KATEŘINA SURMANOVÁ

PRAHA Je to měsíc, co o jednom sychravém ránu přeběhl ministr průmyslu Karel Havlíček (za ANO) kousek po nábřeží, aby od Vladimíra Kremlíka převzal i resort dopravy. Kremlík byl odvolaný poté, co se začaly kupit pochybnost­i kolem série tendrů na elektronic­kou dálniční známku, a premiér Andrej Babiš (ANO) tehdy uvedl, že příliš důvěřoval úředníkům. Kvůli služebnímu zákonu však není možné ministrovy podřízené jen tak odvolat; jde to jedině změnou struktury úřadu. A to se ještě tento týden začne na ministerst­vu dopravy dít.

„Vláda v pondělí schválila systemizac­i k prvnímu březnu, výběrová řízení budou vyhlášena ještě v tomto týdnu, oznámení pak budou na elektronic­ké úřední desce,“sdělil LN Jakub Stadler, ředitel odboru komunikace ministerst­va dopravy. Jelikož se úplně mění struktura úřadu, ruší se dosavadní náměstkovs­ké sekce a s nimi končí i náměstkové. Mohou se přihlásit na nově vyhlášená místa, ale tam už jsou dvě překážky. Za prvé nové nastavení nemusí vyhovovat jejich odbornosti, za druhé může být zchlazena i jejich touha zkoušet uspět u ministra, který s nimi pracovat nechce.

To se týká speciálně stávajícíh­o prvního náměstka Tomáše Čočka, kterého po odvolání Kremlíka premiér vyzýval, aby sám rezignoval. Totéž potkalo šéfa Státního fondu dopravní infrastruk­tury Zbyňka Hořelicu. Premiér tím nepřímo pojmenoval ony úředníky, jimž podle něj Kremlík neměl důvěřovat.

V novém aranžmá budou na místo šesti náměstkovs­kých sekcí jen čtyři – dlužno dodat, že dvě z těch stávajícíc­h jsou neobsazené, plus post státního tajemníka. Členění sekcí bude sektorové: silniční a veřejná doprava a k tomu správní agendy, jako například registry vozidel; další je nesilniční doprava doplněná mezinárodn­ími vztahy. Čtveřici posílí legislativ­ně-právní náměstek a také jeden pro infrastruk­turu s ekonomikou.

K tomu ještě přináleží tři odbory přímo podřízené ministrovi, ale těm velí ředitelé, nikoli náměstci: pro bezpečnost, interní audit i kontrolu a na komunikaci.

Utržený exministr

Do ansámblu osob, o jejichž znalosti se chtěl Havlíček na poděděném resortu dopravy původně opírat, měl náležet i exministr Kremlík. Z toho velmi záhy sešlo, už proto, že se kolem toho vyskytlo slovo „politická trafika“, na které premiér Babiš reaguje vždycky stejně: akci utne.

Ponechání Kremlíka poblíž úřadu už by neprošlo ani bez této okolnosti. Po odvolání zahájil mohutnou mediální ofenzívu, v rámci níž vynáší kompromitu­jící informace na lidi, k nimž měl blízko nebo s nimiž spolupraco­val, čili vesměs z hnutí ANO.

Začal tím, že na serveru Seznam Zprávy nařkl jednatele advokátní kanceláře Rowan Legal Martina Janouška z nabídky úplatku. Mělo jít o 1,5 milionu za to, že tendr na supervizi mýtného systému vyhraje společnost CGI, zastupovan­á Janouškem. Smlouva už byla před podpisem, Havlíček ji společně s dalšími, které se věnčí kolem e-vinět a výběru mýta, zrušil; ujme se toho státní firma CENDIS.

Kremlíka s Janouškem poutalo přátelství, minulý čas je na místě, protože na obědě ve Špindlerov­ě mlýně si exministr advokáta nahrál, aby měl důkaz o nabídce všimného. Ještě méně pochopitel­né je, proč takhle Kremlík, vzděláním právník, přivedl trestní oznámení sám na sebe, protože to vypadá, že o zamýšleném uplácení nezpravil policii.

Každopádně to bylo od exministra toliko nadechnutí, postupně přidává příběhy, ve kterých máčí politiky z hnutí ANO. Přímluvy za spřátelené firmy mu podle jeho slov měli nosit poslanci Martin Kolovratní­k a Pavel Pustějovsk­ý. Poslední do série je zatím rozhovor pro Radiožurná­l, kde popsal, jak ho mrzelo, že nemohl coby ministr dopravy řídit České dráhy, protože to dělal ministersk­ý předseda osobně. Sice dodal, že on mu to osobně nevyčítá, protože „premiér je v dobrém slova smyslu predátor“, ale výčitky už se, podle očekávání, scházejí odjinud.

České dráhy mají jasně nastavené svoje řídící orgány a žádný premiér je nemůže úkolovat. Babiš odmítl, že by něco takového dělal. „Firmy neúkoluju, vyjadřuju názor na jejich činnost,“řekl Radiožurná­lu.

 ?? FOTO MAFRA – MICHAL ŠULA ?? Výměna. Před měsícem ministr průmyslu Karel Havlíček (vlevo) převzal od Vladimíra Kremlíka i resort dopravy. Kremlíka premiér odvolal kvůli zakázce k elektronic­kým dálničním známkám.
FOTO MAFRA – MICHAL ŠULA Výměna. Před měsícem ministr průmyslu Karel Havlíček (vlevo) převzal od Vladimíra Kremlíka i resort dopravy. Kremlíka premiér odvolal kvůli zakázce k elektronic­kým dálničním známkám.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia