Lidové noviny

Ve stínu paniky

- ADAM JUNEK

Začátek roku je v módním světě vždy maratonem přehlídek. Postupně se odehrají týdny módy (nejdřív pánské, následně dámské) v Paříži, Londýně, New Yorku či Miláně. Cílem každé značky je strhnout co nejvíce pozornosti. Ať už neotřelými kreacemi, bombastick­ou přehlídkou, nebo třeba nečekaným prohlášení­m.

Na právě skončeném milánském módním rojení se tyto cíle podařilo naplnit třem pánům, a udělali tak z dámských přehlídek tak trochu mužskou záležitost.

Závěr rozhodně patřil matadorovi světa luxusu, 85letému Giorgiovi Armanimu. Milánský fashion week se totiž odehrál ve stínu paniky z koronaviru, který se právě v těchto dnech začal Itálií masivně šířit. Legendární návrhář se proto rozhodl svou módní show uzavřít veřejnosti, takže modelky předváděly nové kreace v prázdném sále a vše se jen streamoval­o na internet. to už dělá. Stávají se hitem modely inspirovan­é dobýváním vesmíru? Podívejte se tak o jednu dvě přehlídky zpět, které představil­a tato dáma.

Podobně 52letý Simons má pověst jednoho z nejprogres­ivnějších tvůrců současnost­i. Jeho nedávná mise u Calvina Kleina skončila fiaskem – tedy prodejním, kritici se nad jeho tvorbou rozplývali –, protože jeho kolekce pro v zásadě konzervati­vní značku byly až moc napřed.

Spojení těchto dvou slibuje spoustu módní legrace a inspirace. Takže už aby tu byly podzimní přehlídky.

A do třetice: mezi nejoslavov­anější postavy týdne módy se dostal „zázračný

chlapec“módy, jak jej nazval Harper’s Bazaar, Daniel Lee. Ten je od roku 2018 kreativním ředitelem značky Bottega Veneta. Ta pod rukama 34letého návrháře, oceněného rovnou čtyřmi trofejemi na posledních britských módních cenách, roste. Vloni utržila bezmála miliardu dolarů. A jeho tajemství? Jednoducho­st, pohodlnost, nadčasovos­t a práce se sítěmi. Všechny jeho modely jsou extrémně fotogenick­é. A to ať oblečené, nebo vyfocené bez „těla uvnitř“. A co lepšího si přát ve světě, v němž se nejvíce nakupuje očima na Instagramu?

Autor je redaktorem Seznam Zpráv

 ?? FOTO GA ?? V pustém sále. Asi nejhorší představa pro někoho, kdo připravuje jakoukoliv show, je, že nikdo nepřijde. Giorgio Armani však kvůli strachu z koronaviru právě ze své přehlídky v Miláně pro jistotu vykázal všechny diváky. Modelky chodily před prázdným hledištěm.
FOTO GA V pustém sále. Asi nejhorší představa pro někoho, kdo připravuje jakoukoliv show, je, že nikdo nepřijde. Giorgio Armani však kvůli strachu z koronaviru právě ze své přehlídky v Miláně pro jistotu vykázal všechny diváky. Modelky chodily před prázdným hledištěm.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia