Lidové noviny

KRÁTCE ZE SVĚTA

-

Ani druhý test u německé kancléřky virus neprokázal. Včera to podle agentury DPA oznámil mluvčí vlády, který uvedl, že Angela Merkelová podstoupí další test příští týden. Kancléřka byla minulý pátek na očkování u lékaře, u něhož se následně nákaza ukázala. Pětašedesá­tiletá politička podstoupil­a první test s negativním výsledkem v pondělí.

Ve Francii je nemocná řada volebních komisařů.

Koronavire­m se nakazili, když dohlíželi na první kolo komunálníc­h voleb. Včera o tom informoval­a agentura AFP i další francouzsk­á média. Francouzi

15. března vybírali nové vedení více než 35 tisíc měst a obcí, a to navzdory obavám, že by se lidé při hlasování mohli nakazit koronavire­m. Druhé kolo místních voleb, jež se mělo původně konat 22. března, bylo nakonec odloženo.

Austrálie nepustí na své území pasažéry dvou výletních lodí, které jsou u jejího západního pobřeží. Na jedné z nich má příznaky koronaviru 25 lidí. Australské úřady na ni poslaly zdravotnic­ký personál, ale do přístavu v Perthu jí vplout nedovolí. Země nechce zopakovat incident, jenž se stal na opačné straně Austrálie. Na pevninu v Sydney tam vystoupilo bez zdravotní kontroly 2700 pasažérů výletní lodi Ruby Princess a virus se později potvrdil u 130 z nich.

Britský princ Charles se nakazil koronavire­m. Má mírné příznaky, zůstává ale v dobrém zdravotním stavu a posledních pár dní pracuje z domova, informoval včera úřad následníka trůnu. U Charlesovy manželky Camilly byl test na koronaviru­s negativní. Se svou matkou, královnou Alžbětou II., se podle Buckingham­ského paláce Charles viděl naposledy 12. března, tedy předtím, než ji mohl teoreticky nakazit. čtk

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia