Lidové noviny

Odložení her dalo naději na dohrání NHL

- NEW YORK

Slavná zámořská hokejová NHL přerušila základní část 12. března, stojí tak již dva a půl týdne. A podle všeho ještě hodně dlouho stát bude. Bill Daly, druhý nejvýše postavený muž soutěže, ale zůstává optimistou.

„Myslím, že s postupem času jsme zjistili, že lze přes léto využít ještě o něco větší prostor, než jsme se původně domnívali. A to i s ohledem na to, abychom byli připraveni na další sezonu a odehráli její základní část celou,“prohlásil zástupce komisionář­e ligy Garyho Bettmana.

Rozhodnutí MOV o přeložení tokijské olympiády, která se měla konat od 24. července do 9. srpna, na příští rok vytvořilo NHL nový prostor, neboť myšlenky o dohrání sezony během léta právě na problemati­ku televizníc­h přenosů v Severní Americe narážely. Vedení ligy také požádalo všechny týmy, aby zajistily využitelno­st arén, v nichž hrají, až do konce srpna. Sportovní svátek planety měl původně proběhnout v Japonsku.

„Mohu říci, že zůstává naším přáním – pokud ne spíše cílem – začít hrát dříve (než v srpnu).

V závislosti na vývoji bychom strašně rádi hráli ještě někdy na jaře. A kdyby pak bylo třeba protáhnout sezonu do brzkého léta, byl by to pro nás krásný problém. Nemyslím si však, že bychom už byli dostatečně daleko na to, abychom mohli uvažovat nad tím, co bude a nebude v tom čase možné,“přemítal Daly.

Hráčům sice skončila tento víkend po dvou týdnech domácí karanténa, byla ale prodloužen­a přinejmenš­ím do 4. dubna.

Dosud registruje NHL mezi nimi jen čtyři případy nákazy koronavire­m – po dvou hráčích Ottawy a Colorada. Jeden z hráčů Avalanche se ale již plně zotavil.

Řada hráčů každopádně vyjádřila obavy, jak se omezené možnosti při karanténě podepíšou na jejich formě. A narůstaly o to více při úvahách o tom, že po obnovení sezony začne rovnou play off, přestože ještě nebyla dokončena základní část. „Tyto obavy naprosto chápeme. Než se začne znovu hrát, přijdou na řadu adekvátní tréninkové kempy, které umožní hráčům dostat se zpátky do formy,“ujistil Daly.

Kdy tomu tak bude? čtk

 ?? FOTO REUTERS ?? Bude se Pastrňák ještě v letošní sezoně radovat z gólu?
FOTO REUTERS Bude se Pastrňák ještě v letošní sezoně radovat z gólu?

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia