Lidové noviny

Rodič volič

- MARTIN ZVĚŘINA

Nevděk světem vládne. To si nemyslí jen premiér Babiš, který se podivuje nad tím, že nezní jednohlasý jásot nad uvolněním protiepide­mických opatření. Podle pátečních nářků lze soudit, že frustrací trpí všichni ministři. Vláda pracuje dnem i nocí a média ji unisono nechválí. Na druhé straně má, alespoň podle průzkumu pro rozhlas, podporu tří čtvrtin voličů, a to je nebývalé.

Boj o uzavřené hranice byl mediálním hitem posledního měsíce, přitom obyvatelst­vo daleko víc pálila zavřená kadeřnictv­í. Je to důkaz totalitníc­h tendencí voličů? Nikoli, většina lidí chápala uzavření republiky jako dočasné a vcelku rozumné. V příštích dnech nás asi neminou nekonečné mediální spekulace o tom, zda vládu k otevření hranic přiměl verdikt Městského soudu v Praze.

Přitom nejpalčivě­jší životní překážka dneška je jasná a řeší ji každý rodič, který se vrací do práce, zatímco jeho dítě ještě do školy nesmí. To je reálný a poměrně velký problém, za který dostane ministr školství mnohokrát „kartáč“. Média i vláda pracují vždycky špatně.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia