Lidové noviny

Video bude připraveno

- ANTONÍN VAVRDA

Fotbalové fanoušky čekají klíčové hodiny. Během dnešního dne a především úterý budou zaintereso­vaní řešit možnosti dohrání první a druhé ligy. Důležitým partnerem pro Ligovou fotbalovou asociaci (LFA) a také Fotbalovou asociaci ČR (FA ČR) je O2 TV Sport, který má spolu s ČT práva na vysílání nejvyšší tuzemské soutěže.

„Jsme připraveni. Fanoušci od nás dostanou fotbal v maximální možné kvalitě,“hlásí v rozhovoru pro LN výkonný ředitel této televize Marek Kindernay.

LN Jak se díváte na rozjezd ligy z osobního pohledu člověka, který má rád sport?

Už mi živý sport opravdu hodně chybí. Musíme nyní všichni táhnout za jeden provaz, aby se liga zase rozjela. Návrat fotbalu bude mít i psychologi­cký efekt. Lidé mají za sebou obtížné období, kdy neměli moc důvodů ke spokojenos­ti. A jestli obecně sport něco umí, tak radost především rozdávat.

LN A jak se na něj díváte coby šéf stanice, která z ní přenáší přenosy? Mnozí si řeknou, že O2 TV Sport na tom může slušně vydělat, když budou moct lidé sledovat fotbal jen v televizi.

Nejprve se musí pokračován­í sezony schválit. Všechny kluby by měly vyvinout maximální úsilí k tomu, aby se fotbal vrátil na ligové trávníky. Především s ohledem na fanoušky, kteří si zaslouží poznat šampiona a postupujíc­í do evropských pohárů. Uplynulé období bylo složité pro všechny, televize nevyjímaje. Máme závazky k našim divákům, kteří si nás platí, k obchodním partnerům. Není v našem zájmu, aby český fotbal přicházel o fanoušky. Samozřejmě mě mrzí, že diváci nebudou moci být přímo na stadionech, ale o to větší motivace je to pro nás, abychom zprostředk­ovali co možná nejlepší zážitek.

LN Jste v jednání s Ligovou fotbalovou asociací o případných úpravách finančních podmínek? Kluby nyní nemohou vydělávat na vstupném, vy máte v tomto ohledu velmi silnou pozici.

Intenzivně komunikuje­me jak s Pragosport­em, tak s Ligovou fotbalovou asociací. Společnost O2 je partnerem ligy, zároveň prostředni­ctvím exkluzivní­ch vysílacích práv patří mezi největší investory českého fotbalu. Uvědomujem­e

si, že současná situace je složitá. I proto pomáháme s pořádáním zítřejšího ligového grémia, kde se spolupodíl­íme s LFA na využití odpovídají­cích prostor v O2 Universum, které splňují přísné hygienické normy i nařízení státních orgánů. I díky této aktivitě se tak zástupci všech profesioná­lních klubů mohou setkat bez větších omezení na jednom místě a hlasovat o nutném prodloužen­í sezony.

LN Mimochodem, kdy jste naposledy mluvil s Dušanem Svobodou, šéfem LFA?

S Dušanem Svobodou jsme v pravidelné­m telefonick­ém a písemném kontaktu, komunikace s asociací probíhá standardně.

LN Kolik musíte mít během zápasu na stadionu nutně lidí? A kolik lidí můžete „schovat“mimo stadion do aut i přenosovéh­o vozu?

Pokud se nezmění nařízení vlády o shromažďov­ání, je stanice O2 TV Sport připravena zapojit do výroby přenosů omezený počet osob. Přímo v prostoru stadionů by se pak pohybovalo maximálně 15 televizníc­h pracovníků, jako jsou dva komentátoř­i, reportér, kameramani a další technici.

 ?? FOTO MAFRA – MICHAL ŠULA ?? Rozhodčí kontroluje video. K dispozici by mělo být i při případném pokračován­í ligy.
FOTO MAFRA – MICHAL ŠULA Rozhodčí kontroluje video. K dispozici by mělo být i při případném pokračován­í ligy.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia