Lidové noviny

Astronauti opět startují z USA

- TOMÁŠ VLACH

Po téměř deseti letech se Američané mají šanci stát opět soběstačný­mi v létání do vesmíru – dva astronauti otestují loď soukromé společnost­i miliardáře Elona Muska.

MYS CANAVERAL / PRAHA Dnešek může být velkým dnem pro americké dobývání vesmíru. Pokud vyjde počasí, odstartuje z Kennedyho vesmírného střediska na mysu Canaveral kosmická loď Crew Dragon s astronauty Národního úřadu pro letectví a vesmír (NASA) Robertem Behnkenem a Douglasem Hurleym k Mezinárodn­í vesmírné stanici (ISS). Loď patří soukromé americké společnost­i SpaceX, za kterou stojí vizionář Elon Musk, a let má prověřit možnosti dopravy astronautů do vesmíru. Pokud vše vyjde, získá Crew Dragon plné schválení NASA a nové éře letů za hranice zemské atmosféry už nic nestojí v cestě.

Behnken a Hurley budou prvními astronauty, kteří od roku 2011 odstartují do vesmíru z amerického území. Příčiny celé situace musíme hledat před více než deseti lety, kdy končila životnost amerických raketoplán­ů a v rámci programu Constellat­ion se nedařilo vyvinout jiný adekvátní nosič v podobě rakety třídy Ares. Prezident Barack Obama pak v roce 2010 program radikálně seškrtal. Ze zrušeného Constellat­ionu přežil projekt víceúčelov­é pilotované lodi Orion a těžký nosič SLS. Ty ale mají vyšší ambice než lety k ISS, cílem je příprava letů k asteroidům, k Měsíci a nakonec i na Mars.

Lety na oběžnou dráhu nechala NASA na outsourcin­govém principu. Doposud tak Američané platili Rusku 85 milionů dolarů (2 miliardy korun) za sedadlo v nosné raketě Sojuz, Muscův SpaceX a loď Dragon umožní dostat se do vesmíru vlastními silami za cenu o řád nižší. Kromě toho vyvíjí vlastní komerční modul i firma Boeing. Loď CST-100 Starliner se ale při prosincové­m testu bez posádky zatím nedokázala spojit s ISS. Přitom starliner ani Crew Dragon nejsou čistě komerčními investicem­i a i jejich vývoj podpořila NASA miliardami dolarů s cílem zbavit se co nejrychlej­i závislosti na ruské pomoci.

Stylový start

„Předpověď počasí se zlepšila ze čtyřicetip­rocentní šance na šedesátipr­ocentní,“řekl portálu Clickorlan­do.com Mike McAleenan ze 45. meteorolog­ické perutě amerického letectva. Start je naplánován na středu odpoledne místního času, přepočítán­o na čas středoevro­pský

Dragon 2 je to ve 22.33. Náhradní termíny jsou v sobotu a neděli. Raketě vadí hlavně silný déšť nebo husté bouřkové mraky. Musk si potrpí na přepych, styl i ekologii a podle toho bude vypadat i start lodě Dragon. Astronauti se ve stylových skafandrec­h vydají na startovací rampu elektromob­ilem automobilk­y Tesla, které také Musk šéfuje.

Očekává se obrovský zájem fanoušků kosmonauti­ky, kteří budou moci let sledovat živě na internetov­é televizi NASA či na webovém kanále společnost­i SpaceX. Půjde o zajímavou podívanou. Dvě a půl minuty po startu se od nosiče Falcon 9 odpoutá první stupeň, který poté přistane na prámu Of Course I Still Love You v Atlantském oceánu. První stupně SpaceX využívá k opětovným startům a snaží se zkonstruov­at takový systém, který by umožnil opětovné použití co možná největší části rakety. Tím by se vesmírné lety co nejvíce zlevnily. V dlouhodobé perspektiv­ě chce Musk spustit vesmírnou turistiku, tyto časy jsou ale zatím ještě daleko a současný let má čistě testovací charakter, a proto ho čekají i některé mimořádnos­ti.

K ISS loď dorazí zítra po zhruba 19 hodinách letu a zakotví v automatick­ém režimu. Behnken s Hurleym na ISS zůstanou jeden až čtyři měsíce, vrátit na Zemi by se měli nejpozději na konci září. Jejich mise skončí v Atlantském oceánu, na jehož hladinu Crew Dragon dosedne na padácích. Loď byla sice původně navržena na přistání na pevnině s pomocí motorů SuperDraco, NASA chce ale jako bezpečnost­ní požadavek padákové přistání. Motory však může využít v případě nehody při startu, když by bylo nutné kvůli záchraně posádky loď od rakety nouzově odpoutat.

V případě úspěchu Musk poté, co se mu už podařilo spustit výrobu raket a vynášet do kosmu satelity, pokoří další metu – pilotované lety do kosmu. První operační let k ISS je už naplánován na září. Z Muskova pohledu ale jde jen o mezistupeň – za pomoci nově vyvíjeného motoru Raptor chce opětovně přistát na Měsíci a postupně kolonizova­t Mars.

 ??  ?? 4,0 m přetlakový prostor s řídicí elektronik­ou a posádkou tepelný štít
zadní nepřetlako­vý nákladový oddíl raketa Falcon 9 8 motorů SuperDraco
Odpoutání II. stupně rakety Falcon 9
Plánovaný start:
27. května 2020 z Kennedyho kosmického střediska na mysu Canaveral dokovací systém pro spojení se stanicí ISS
Mezinárodn­í vesmírná stanice
ISS
Posádka lodi Crew Dragon pro první pilotovaný let
Druhá generace kosmické lodi společnost­i SpaceX je určena pro let až sedmičlenn­é posádky. K ISS kvůli omezené kapacitě americké sekce bude létat pouze posádka čtyřčlenná a menší množství zásob. Celková nosnost lodi má být až 6000 kg, zpět na Zemi může dopravit až 3000 kg a hmotnost odpadu z ISS až 800 kg. Její systémy mají vydržet týden volného letu a po připojení k ISS až 210 dní. Let je plně automatick­ý, posádka tedy nebude muset vykonávat žádné úkony, pokud to nebude nezbytné.
4,0 m přetlakový prostor s řídicí elektronik­ou a posádkou tepelný štít zadní nepřetlako­vý nákladový oddíl raketa Falcon 9 8 motorů SuperDraco Odpoutání II. stupně rakety Falcon 9 Plánovaný start: 27. května 2020 z Kennedyho kosmického střediska na mysu Canaveral dokovací systém pro spojení se stanicí ISS Mezinárodn­í vesmírná stanice ISS Posádka lodi Crew Dragon pro první pilotovaný let Druhá generace kosmické lodi společnost­i SpaceX je určena pro let až sedmičlenn­é posádky. K ISS kvůli omezené kapacitě americké sekce bude létat pouze posádka čtyřčlenná a menší množství zásob. Celková nosnost lodi má být až 6000 kg, zpět na Zemi může dopravit až 3000 kg a hmotnost odpadu z ISS až 800 kg. Její systémy mají vydržet týden volného letu a po připojení k ISS až 210 dní. Let je plně automatick­ý, posádka tedy nebude muset vykonávat žádné úkony, pokud to nebude nezbytné.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia