Lidové noviny

Slavia po restartu těsně vyhrála

Fotbalová liga po koronaviro­vé pauze načala první kompletní kolo. Na stadionech se už také fandilo.

- TOMÁŠ KUBÁNEK

PRAHA Leckdo o tom ještě před pár týdny pochyboval, ale profesioná­lní fotbalové ligy v Česku se naplno rozběhly. Po sobotním předkrmu v podobě dohrávky Teplic s Libercem se včera na čtyřech stadionech odehrála polovina duelů kompletníh­o 25. kola nejvyšší soutěže, zbytek je na programu dnes.

Zatímco v Teplicích se vše muselo zvládnout ve 150 lidech, nyní může být na stadionu dvojnásobe­k. Kluby toho využily a místo podivných fanouškovs­kých projevů z amplionů pustily na tribuny několik desítek diváků, kteří zápasům vytvářeli kulisu aspoň jako na vesnickém fotbale. A za Ostravským­i dokonce přijela skupina příznivců do Příbrami, i když se museli spokojit s fanděním zpoza plotu.

Komunikace hráčů a pokyny koučů však stále byly slyšet nejvíc. V netradiční­ch podmínkách si odbyl ligovou premiéru v roli trenéra Pavel Horváth, jehož Příbram, usilující o záchranu, uhrála cenný bod proti Baníku.

Ve čtyřech zápasech padly jen dva góly. Tím prvním Holík vystřelil Jablonci vítězství nad Zlínem, přestože Severočeši hráli druhou půli bez vyloučenéh­o Plechatého. V Mladé Boleslavi pak před zraky kouče národního mužstva Jaroslava Šilhavého zajistil vedoucí Slavii výhru Ševčík, který hlavičkou zužitkoval perfektní centr Stancia.

Sešívaní po dvou ztrátách za sebou v rozpačitém úvodu jara výsledkově zabrali a také šancí si vytvořili několik, proto trenér Jindřich Trpišovský optimistic­ky chválil: „Celý tým předvedl skvělý výkon.“Nic suverénníh­o to však nebylo, což po přestávce dokládaly tutovky domácích Ladry a Budínského, volající po vyrovnání. Pražané nicméně zvýšili svůj náskok na jedenáct bodů před druhou Plzní, která dnes ve šlágru od 20 hodin hraje na Spartě.

FK Jablonec FC Fastav Zlín 1 0 1. FK Příbram FC Baník Ostrava 0 0

 ?? FOTO ČTK ?? Ostrý souboj slávisty Stanislava Tecla (vlevo) a mladoboles­lavského Ondřeje Mazucha. Z vítězství a tří bodů se ve sledovaném utkání radovali Pražané.
FOTO ČTK Ostrý souboj slávisty Stanislava Tecla (vlevo) a mladoboles­lavského Ondřeje Mazucha. Z vítězství a tří bodů se ve sledovaném utkání radovali Pražané.
 ?? FOTO ČTK ?? Při limitu 300 osob kluby mohly na stadion pustit i desítky fanoušků
FOTO ČTK Při limitu 300 osob kluby mohly na stadion pustit i desítky fanoušků

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia