Lidové noviny

Národní divadlo chystá koncert na rozloučeno­u

-

PRAHA Koncert Opera před oponou, při němž se po tříměsíční nucené odmlce operní umělci vrátí 12. června na jeviště Národního divadla (ND), bude rozloučení­m se sezonou 2019/2020. V programu se omezenému počtu diváků představí operní sólisté, klavíristé a členové orchestrů ND a Státní opery. Vzhledem k současným podmínkám způsobeným opatřeními proti šíření koronaviru nelze hrát v plném obsazení.

„Koncert se koná na zmenšeném prostoru, kde se mohou představit zpěváci a pouze zlomek našich dalších umělců,“líčí hudební ředitel Opery Národního divadla Jaroslav Kyzlink.

Po první stovce vstupenek, které se vyprodaly během prvního týdne, divadlo díky rozvolňová­ní pravidel pro návštěvy kulturních akcí uvolnilo do prodeje dalších 200 kusů. Vstupenky nejsou číslované, diváci se budou v hledišti usazovat s odstupem volné řady a volného sedadla mezi jednotlivý­mi skupinami návštěvník­ů.

V programu vystoupí sólisté Opery ND a Státní opery Marie Fajtová, Kateřina Kněžíková, Jana Sibera, Stanislava Jirků, Martin Šrejma, Jiří Brückler, Jiří Hájek, Miloš Horák, Ivo Hrachovec, Zdeněk Plech a Jiří Sulženko. Dále klavíristé a členové Orchestru ND a Orchestru Státní opery. Zazní skladby Franze Schuberta, Ludwiga van Beethovena, Karola Szymanowsk­ého, Gaetana Donizettih­o, Giuseppa Verdiho, Giacoma Pucciniho, Antonína Dvořáka, Bedřicha Smetany a Wolfganga Amadea Mozarta. „Několik známých operních kousků uslyší publikum tentokrát ve velmi netradiční úpravě,“podotkl Ondřej Hučín, šéfdramatu­rg Opery ND a Státní opery. čtk

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia