Lidové noviny

V půlce června čeká restart Anglii a Itálii

-

„Turnaj byl hezký, a nebýt dneska toho počasí, tak to vyšlo parádně,“uvedla čerstvá vítězka v rozhovoru pro ČT. „Každý den jsem hrála, to je pozitivní a jsem ráda, že to pořád mám v ruce i po karanténě.“

Kvitová měla hned v prvním gamu čtyři brejkboly, Muchová ovšem situaci zvládla a razantními údery diktovala tempo. Za stavu 2:1 využila dvojchybu a přepálený forhend soupeřky a ve skóre se světové dvanáctce vzdálila.

Odpověď byla zdrcující – Kvitová si přivlastni­la následujíc­ích osm gamů.

Jediné drobné klopýtnutí prožila v závěrečné hře prvního setu, kdy na returnu zužitkoval­a až čtvrtý setbol. Dvojnásobn­á wimbledons­ká vítězka pokračoval­a v agresivní a přesné hře i ve druhém dějství, Muchové znovu povolila okusit pocit vyhraného gamu až za pohodlného náskoku 3:0.

O chvíli později, za stavu 4:1, utkání na hodinu a půl přerušil déšť. Pauza sice rozjetou Kvitovou drobně přibrzdila, rodačka z Fulneku po ní ztratila dva gamy, nicméně vzápětí se vrátila do vítězných kolejí a finále zakončila přímým bodem z podání.

Finálový duel pavouka mužské dvouhry měl překvapivé obsazení. Nejvýše nasazení Jiří Veselý a Lukáš Rosol na antuce v areálu pražské Sparty vypadli hned ve čtvrtfinál­e, triumf tak vybojoval dvacetilet­ý Michael Vrbenský, který ve finále zdolal Zdeňka Koláře 6:4, 6:7 (5:7) a 10:8 v super tiebreaku.

PRAHA Anglická fotbalová liga začne po koronaviro­vé pauze ve středu 17. června dohrávkami Manchester City – Arsenal a Aston Villa – Sheffield United. Hrát se bude stejně jako jinde v Evropě bez diváků.

Vedení soutěže se na tom dohodlo na jednání se všemi dvaceti účastníky.

Jako první z nejprestiž­nějších evropských soutěží se 16. května vrátila německá bundesliga. Sezona ve Španělsku by se měla rozběhnout ve čtvrtek 11. června, italská pak v sobotu 20. června. Už o týden dříve se odehrají semifinálo­vé odvety poháru Neapol – Inter Milán a Juventus – AC Milán.

Premier League je kvůli pandemii nemoci covid-19 přerušená od 13. března. Předtím se stihlo odehrát neúplných 29 kol z 38. Tabulku před obhájcem titulu Manchester­em City vede s náskokem 25 bodů Liverpool a ve zbývajícíc­h devíti zápasech mu stačí dvakrát vyhrát, aby se po 30 letech stal mistrem.

Po dohrávkách 17. června se další ligový program naplno rozjede o dva dny později. Výkonný ředitel ligy Richard Masters nicméně upozornil, že datum nového začátku je zatím provizorní. „Nejprve musíme vyhovět všem bezpečnost­ním požadavkům,“uvedl.

Nedokončen­í sezony by pro soutěž znamenalo značné ekonomické ztráty, zejména z vysílacích práv. Ty by podle odhadů britských médií mohly vystoupat až na 750 milionů liber (22,5 miliardy korun).

 ?? FOTO MAFRA – MICHAL RŮŽIČKA ?? Petra Kvitová líbá první trofej po koronaviro­vé krizi, kterou vybojovala doma v Praze
STANISLAV KUČERA
FOTO MAFRA – MICHAL RŮŽIČKA Petra Kvitová líbá první trofej po koronaviro­vé krizi, kterou vybojovala doma v Praze STANISLAV KUČERA

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia