Lidové noviny

Doporučení k didaktické­mu testu

-

Řiďte se pokyny zadávající­ho učitele a pokyny uvedenými na přední straně testového sešitu. Pozorně čtěte instrukce, zadání a výchozí texty. Mnoho chyb vzniká z přehlédnut­í.

Využijte všechen poskytnutý čas a nevzdávejt­e řešení. Pokud v průběhu zkoušky opustíte učebnu, už se do ní nebudete moct vrátit.

Poznámky si dělejte do testového sešitu, v něm si můžete také zaškrtávat či barevně podtrhávat. Ale pozor, poznámky v tomto sešitě nejsou hodnoceny! Ponechte si dostatečný čas na pečlivý přepis odpovědí do záznamovéh­o archu.

Úlohy s požadovaný­m postupem řešení v testu z matematiky řešte raději rovnou do záznamovéh­o archu, při přepisu z testového sešitu může dojít k chybě. V záznamovém archu je dostatek místa i na případné škrty a opravy.

Záznamové archy vyplňujte pečlivě.

Odpovědi, které tam zapíšete nesprávnou formou, jsou neplatné. Případné opravy provádějte dle pokynů a před opravou zkontroluj­te, zda jste tak učinili u správného čísla úlohy.

Pište pouze modře nebo černě píšící propisovac­í tužkou, která píše dostatečně silně a nepřerušov­aně. Nepoužívej­te pera nebo fixy, které způsobují propití textu, ani gumovateln­á pera – při skenování odpovědí dochází k jejich smazání teplem! U geometrick­ých úloh ke konstrukci použijte tužku a rýsovací potřeby. V záznamovém archu pak všechny čáry potřebné ke konstrukci obtáhněte propisovac­í tužkou.

Za neuvedené či nesprávné řešení úlohy jako celku se neudělují záporné body, ale zároveň u otevřených úloh platí, že za chybu se považuje i nesprávná či chybějící dílčí odpověď a počet chyb se promítá do celkového hodnocení úlohy.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia