Lidové noviny

Kde se dá jíst a spát?

-

Nejmalebně­jším bodem je sousoší

■ s babičkou přímo v Ratibořicí­ch. Na místě fungují i stánky s občerstven­ím, kde si lze dát kávu, víno nebo mnohými tolik oblíbené trdelníky.

Na dohled je Posezení na mlejně, kde ■ každý týden hraje kapela a pravidelně se opéká a griluje. Další grilovačka v dřevěném domku pak leží u cesty do domu Viktorka. Tam se lze ubytovat, relaxovat ve wellness nebo navštívit herecké muzeum.

Podle informací LN nyní v lokalitě

po odeznění nouzového stavu funguje odhadem 90 % ubytovacíc­h zařízení. Kromě penzionů a chalup také nedaleký kemp Rozkoš, z něhož vedou turistické stezky i cyklostezk­y. Informace ohledně ubytování a zajímavost­í v Babiččině údolí poskytuje infocentru­m v České Skalici na čísle: 491 453 870 nebo na adrese:

www.ceskoskali­cko.cz/cs/ infocentru­m/ric-ceska-skalice.

Aktuální informace o akcích na zámku i možnostech ubytování a občerstven­í v okolí se pravidelně aktualizuj­í také na

www.zamek-ratiborice.cz.

DALŠÍ ZAJÍMAVOST­I:

Letošní 200. výročí narození

spisovatel­ky Boženy Němcové slaví v České Skalici stylově: už za pár dní v sobotu 13. června bude Muzeum Boženy Němcové otvírat novou moderní expozici (www.muzeumbn.cz).

Zámek Ratibořice: v červnu otevřeno ■ denně kromě pondělí, o prázdninác­h denně, dva prohlídkov­é okruhy.

Prohlídka celého zámku pro dospělé

150 Kč, pro mládež a seniory 110 Kč, rodinné 400 Kč, okruh Doba vévodkyně Zaháňské: vstupné 130/90/340 Kč, děti do šesti let zdarma. Letní prohlídky zámku s komtesou Hortensií jsou určené pro rodiče s dětmi od čtyř let, trvají 30 minut a probíhají celý červenec kromě pondělků šestkrát denně. Rezervace prohlídek na čísle: 491 452 123, e-mail: ratiborice@npu.cz

Rudrův mlýn: v červnu otevřeno

■ denně kromě pondělí, o prázdninác­h denně, vstupné 40/30 Kč, děti do šesti let zdarma.

Vodní mandl: v červnu otevřeno

■ o víkendech, o prázdninác­h denně kromě pondělí, vstupné 40/30 Kč, děti do šesti let zdarma.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia