Lidové noviny

Pozor! Ve veřejné dopravě s rouškou

-

Dozvuky pandemie covid-19 jsou

■ znát i u Jadranu, počítejte proto s jistými pravidly. Roušky se tu na veřejnosti sice nenosí, nově ale platí povinnost je nosit ve veřejné dopravě. V hotelech či penzionech rouška podle informací Chorvatské­ho turistické­ho sdružení nutná není. Personál je většinou ale nosí, navíc jsou všude rozmístěny desinfekce. Patrná je také vyšší frekvence úklidu a desinfekce pokojů i společných prostor. „Klienti také mohou požádat na recepci, že si nepřejí, aby jim během pobytu do pokoje vstupovaly cizí osoby,“říká Eva Němečková z Čedoku.

Viditelněj­ší změny jsou hlavně

■ v restaurací­ch a barech, kde bývají stoly rozmístěny tak, aby byl dodržen bezpečný rozestup. Při vyšší účasti hostů mohou být proto někde stanovené i dva časy pro vstup do hotelové restaurace. „Bufetové stravování zůstalo zachováno, vybrané jídlo vám však na talíř naservíruj­í zaměstnanc­i hotelu,“doplňuje Andrea

Řezníčková z cestovní agentury Invia. Před vchodem do restaurací a barů jsou k dispozici desinfekce a stoly se pravidelně čistí.

Na organizova­ných plážích (pod ■ koncesí) se správcům doporučuje, aby pravidelně dezinfikov­ali lehátka a dodržovaly se rozestupy. Na ostatních plážích, kterých je většina, je na turistech, aby dodržovali jistý odstup od ostatních. „Z pohledu koupání na plážích žádná omezení nejsou,“říká Ivan Lackovič, jednatel cestovní kanceláře Travel Family. Větší vzdálenost­i mezi lehátky platí samozřejmě také u hotelových bazénů. Pokud je pro vás koupání v bazénu důležité, ověřte si, zda ve vámi vybraném hotelu je v provozu.

Situace se v čase může měnit.

Platná opatření v daný okamžik najdete na stránkách ministerst­va zahraniční­ch věcí. A znají je rovněž cestovní kanceláře. „Delegáti vývoj v destinaci stále sledují,“říká Eva Němečková z Čedoku.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia