Lidové noviny

NBA v Disneyho bublině

-

dorazili do komplexu Disney World minulý čtvrtek autobusy, které signalizuj­í, že i oni se přidali k hnutí proti rasismu

posměch fanoušků. Zato vyhlášení rybáři v dresu jednoho z favoritů na titul, Los Angeles Clippers, Montrezl Harrell a Paul George se pochlubili parádními úlovky.

JaVale McGee z Lakers si dovezl jízdní kolo, trenér obhájců titulu z Toronta Nick Nurse zase pózoval s kytarou. U více než poloviny hráčů nechybí ve vybavení golfové hole, pro tento sport je letní Florida ideální. Naplno se ukázali také milovníci videoher, když spousta hráčů vystupoval­a z týmových autobusů s monitory a herními ovladači v náručí. „Hrajeme videohry s ostatními spoluhráči i protihráči. Skoro každý si přivezl konzole, tak se můžeme zabavit alespoň takhle,“potvrzuje hvězda Lakers Anthony Davis, který dokonce své virtuální výkony živě streamuje na sociální síti Twitch.

A co teprve počínání opory Houstonu P. J. Tuckera, který si s sebou dovezl z domova 85palcový televizor. „Hotelový pokoj je můj domov po následujíc­í tři měsíce, tak se tu chci cítit pohodlně,“opáčil.

Po příjezdu absolvoval­i všichni hráči povinnou třídenní karanténu v hotelovém pokoji, který nesměli opustit, od té doby pro ně NBA připravila několik atrakcí včetně privátních koncertů či návštěvy atrakcí v Disneyland­u, jež jsou nyní uzavřeny pro veřejnost. Při pohybu po komplexu mají hráči na ruce prsten, který monitoruje jejich životní funkce a zároveň kontroluje, aby mezi sebou dodržovali bezpečnou vzdálenost dvou metrů.

„Je dobře, že už můžeme ven, ale nemáme si na co stěžovat. Nenarodil jsem se se stříbrnou lžičkou v ústech. Hotel je v pořádku,

Úsměvy na tréninku

Všech dvaadvacet účastnický­ch týmů už absolvuje společné tréninky a připravuje se na osm zbývajícíc­h zápasů základní části, které mají začít 30. července, následné play off a finále, jež by mělo vrcholit v polovině října. Podle aktuálních zpráv jsou v „bublině“dvě osoby nakažené koronavire­m, které byly izolovány.

Že si už účastníci postupně zvykají, ukazují například první tréninková videa, na kterých jsou hráči bez roušek a nešetří úsměvy. Příprava se odbývá v konferenčn­ích sálech a dalších společensk­ých prostorách, jež se proměnily na tréninkové haly. „Aspoň tam se konečně cítíme trochu normálně. Sundáte si roušku a vystřelíte na koš, což ve všech vzbuzuje příjemné pocity,“pochvaluje si trenér Philadelph­ie Brett Brown.

Také práce médií je jiná. Po trénincích se vybraní hráči a trenéři postaví před kameru a absolvují rozhovor přes videokonfe­renci.

„Opravdu to není běžná rutina, ale zabydlujem­e se. Otevřeli nám v rámci komplexu i nějaké restaurace, ve kterých můžeme jíst na vzduchu. I tak ale hodně času trávím na pokoji,“dodává trenér Miami Eric Spoelstra.

Přiblížit dění v „bublině“se snaží i mnozí hráči, kteří ve volných chvílích stříhají z telefonu natočená videa do kompilací. Ty se pak objevují na sociálních sítích pod trefným označením „NBA Bubble Life“.

Ještě to bude pár dnů trvat, než se slavná soutěž opět rozjede, a tak mohou basketbalo­vé hvězdy bavit fanoušky aspoň takto.

 ?? FOTO REUTERS ?? Obhájci titulu z Toronta
FOTO REUTERS Obhájci titulu z Toronta
 ?? FOTO TWITTER.COM / NBABUBBLEL­IFE ?? Na rybách. Aby si hráči NBA mohli pěkně zarybařit, přesunuli zaměstnanc­i komplexu krokodýly a vysadili více ryb.
FOTO TWITTER.COM / NBABUBBLEL­IFE Na rybách. Aby si hráči NBA mohli pěkně zarybařit, přesunuli zaměstnanc­i komplexu krokodýly a vysadili více ryb.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia