Lidové noviny

Vánoce bez ponožek?

- ADAM JUNEK

Když minulý týden vláda předvedla frašku na téma povinné roušky všude, nebo raději jen někde, protože se vám to nelíbí, vyrazil jsem zmateně po domě hledat tu svou nejoblíben­ější. Průzkum různých zákoutí jsem odpískal ve chvíli, kdy se ukázalo, že zas tak žhavé to nebude. Ale zároveň jsem se vydal probádat, co nového vymysleli v tomto směru designéři, protože rouška od podzimu rozhodně bude tím nejvýrazně­jším módním doplňkem, který si můžou fashion nadšenci dopřát.

Nabídka je nepřeberná, až by se mohlo stát, že vánočním dárkem číslo jedna letos nebudou ponožky, ale „dyzajnový“náhubek. Tak jen pro pořádek – následujíc­í řádky popisují spíš ty z kategorie za ceny nemírné, krásné roušky od návrhářů se ale dají sehnat i za mnohem rozumnější peníze, a oživí tak podzimní, zimní, a nebudeme si nic nalhávat, i jarní outfit. kombinací zirkonů a pravých diamantů a pro milovníky estetiky arabských princezen jsou zde třeba výtvory jordánské návrhářky Samii Alzakleh z kamínků Swarovski.

P. S.: Česktajl není velkým fanouškem roušek, protože prostě překážejí v dýchání. Ale přesto, že vláda dělá zmatky, zkusme k tomu přistupova­t rozumně. Nejsou samospásné, ale mohou pomoci. I kdyby jen psychicky, protože někdo jiný se nebude bát do autobusu nebo tramvaje, když ostatní ji mají taky. Takže buďme ohleduplní. To je nejvíc in vždy a za každých okolností.

Roušky k nezaplacen­í. Prozatímní­m vítězem kategorie nejdražší náústek je patrně výtvor návrháře a klenotníka Isaaca Levyho.

Autor je redaktorem Seznam Zpráv

 ?? FOTO PROFIMEDIA ?? V podzimním stylu. S nadcházejí­cím ročním obdobím, kdy bude nošení roušek zřejmě častější, přicházejí návrháři s novými a novými variacemi, které mají podtrhnout styl nositele. Třeba značka Burberry vsadila na svou klasiku – za 90 liber je vaše.
FOTO PROFIMEDIA V podzimním stylu. S nadcházejí­cím ročním obdobím, kdy bude nošení roušek zřejmě častější, přicházejí návrháři s novými a novými variacemi, které mají podtrhnout styl nositele. Třeba značka Burberry vsadila na svou klasiku – za 90 liber je vaše.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia