Lidové noviny

Souček opět spasitelem

Premier League – 8. kolo

- DAVID AKO

„Doposud jsme obírali pouze silné týmy, které budou aspirovat o ty nejvyšší příčky, teď nás čekají ale důležité zápasy. Teprve teď začíná skutečná válka,“burcoval Tomáš Souček své spoluhráče před utkáním proti Fulhamu.

A měl pravdu a vše následně korunoval vítězným gólem zápasu. Ale pěkně popořadě...

West Ham byl sice celý zápas 8. kola Premier League aktivnější, proti houževnatě hrajícímu Fulhamu se mu ale dlouho nedařilo prosadit. Proti byl skvěle chytající Alphonse Areola, jehož navíc dvakrát zachránilo břevno.

Vysvobozen­í přišlo až v nastaveném čase. Balbuena v 91. minutě našel Benrahmu, ten našel na hranici penaltovéh­o puntíku zcela osamocenéh­o Součka, který střelou z první k tyči nedal šanci Areolovi a v letošním roce Premier League se poprvé prosadil.

„Ze vstřelené branky mám velkou radost, v této sezoně jsem měl hodně šancí. Bylo to velké drama. Celý zápas to bylo těžké, ale potřeboval­i jsme vyhrát. Konečně se mi podařilo vstřelit normální gól, navíc vítězný. Jsem

Everton – Manchester United 1:3 Crystal Palace – Leeds 4:1 Chelsea – Sheffield United 4:1 West Ham United – Fulham 1:0 (90.+1 SOUČEK)

West Bromwich – Tottenham 0:1 Leicester – Wolverhamp­ton 1:0 Manchester City – Liverpool 1:1 Arsenal – Aston Villa 0:3

hrdý na to, jak jsme hráli,“hodnotil Souček svůj čtvrtý zásah ve slavné lize, první v této sezoně.

West Ham děkuje Lookmanovi Vítězným ale nakonec být nemusel. Hlavní sudí Robert Jones totiž v posledních sekundách utkání pískl po poradě s videorozho­dčím pokutový kop po zbytečném faulu ve vápně. Jenže Ademola Lookman „panenkovsk­é“zakončení absolutně zkazil, a dal tak šanci vyniknout brankáři Kladivářů Fabianském­u.

„Nebudu to skrývat, jsem strašně naštvaný a on také. Takhle penaltu zahodit nesmíte. Když už se pro takový způsob rozhodnete, musíte to proměnit,“zlobil se trenér Fulhamu Scott Parker.

Pak už se ale hlavní pozornost přesunula na hrdinu utkání – Tomáše Součka.

„Said Tomášovi parádně přihrál, poté přišlo krásné zakončení. Tomáš přidá další góly, o tom není pochyb,“chválil svého svěřence trenér David Moyes. „Výkonost Součka stoupá, pro své spoluhráče vytváří svým pohybem hodně prostoru navíc,“všímá si liverpools­ká legenda, aktuálně televizní expert Jamie Carragher.

Stejně jako fanoušci West Hamu, kteří se začínají obávat, aby v zimě jejich nová modla nezměnila adresu. „Souček je bůh! Našel jsem svoji novou životní lásku, snad ho brzy nepřeplatí jiný klub,“napsal jeden z nich na sociální sítě. Bude vyslyšen?

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia