Lidové noviny

Je to marketingo­vý vrchol

Oktagon 19

-

proč jste ho v promo videu převlékli do postavy Jokera?

Hledali jsme cestu, jak srozumitel­ně ztvárnit Mikuláškov­u osobnost, to by s Babou Jagou moc nešlo. Joker sedí: trochu blázen, umělec, virtuos, vrah i milovník. Je opravdovém­u Vencovi nejblíž, on sám z toho byl nadšený.

Chápu, sám mi řekl, že to jeho osobnost opravdu vyjadřuje. Krapet anarchistu, psychopata.

Přesně tak, snoubí se to. Možná na to pár škarohlídů bude poukazovat, ale to je dobře, ať nad tím přemýšlí. Bylo jasné, že v promo videu bude mít Vašek ústřední roli. Právě on ten zápas udělal, má fantastick­é kecy. Třeba že z Vémolova krokodýla udělá kabelku.

A to jste se tomuto duelu vlastně nejdřív smál.

No jasně! Na první dobrou to je úplný nesmysl, ne? Nebo aspoň v té chvíli byl. Tak jsem to smetl ze stolu, jak nejvýrazně­ji jsem

Sobota 5. prosince v Brně, sledovat lze jen po zakoupení PPV skrze stránky Oktagon.tv.

V hlavním zápase turnaje se utká Vémola s Mikuláškem.

Před nimi se v kleci utkají: Lucie Pudilová se Švédkou Corneliou Holmovou, Samuel Krištofič s Polákem Mateuszem Strzelczyk­em, Andrej Kalašník se Španělem Tatou Primerou (loni prohrál s Machmudem Muradovem) či Tereza Bledá (soupeřku ještě nezná).

Takže vás přesvědčil až ohlas lidí i obou zápasníků?

Ano, nejvíc ze všeho je to zápas pro zábavu. Zároveň tomu nahrává Karlosova situace. Když se zápas domlouval, byl po prohře s Attilou Véghem, potřeboval se znovu nastartova­t, přechází z polotěžké váhy (93 kg) zpět do střední (84), kde dlouho nebyl... Myslím, že ho Vašek neměl nechat rozzápasit s Norem Robertsene­m, protože teď na mě Karlos působí jako už dlouho ne.

Jaký smysl tedy dává sportovní hledisko?

Jestli chce Karlos znovu hubnout do střední váhy, proč si to nevyzkouše­t na Mikuláškov­i? Že

Vašek ještě s nikým podobným nešel, to je jasný. I to, že bychom našli mnoho jiných soupeřů. Zároveň má ale Vašek pět vyhraných zápasů z posledních šesti.

Takže?

Je to showbyznys, sport se show, trash-talk hraje roli, ospravedlň­uje to. Není to jako ve fotbale, kde bychom nedělali haló, kdyby Sparta hrála proti... Kdo hraje špatně? Táborsko třeba.

Kam byste Mikuláška s Vémolou zařadil marketingo­vě?

Bezpochyby na vrchol, za zápas Vémoly s Véghem. Ten vede, protože jsme na něj dokázali prodat drahé lístky. I tohle ale vtáhlo lidi, kteří MMA normálně nesledují. Karel měl zase kus pravdy, když řekl, že z Mikuláška udělal frajera, který poctivě rok trénuje a dělá obrovské pokroky. I děti Vencovi fandí, dokáže být vzorem.

Není vám líto, že Mikuláška stojí dlouhá příprava víc, než kolik dostane za samotný zápas?

Není.

Dobře...

(smích) Nemůžu víc říct, je mi líto každého, sebe, naší firmy, měl to být nejslavněj­ší rok. Jsme v tom ale spolu, udržujeme ho v popředí zájmu, a kdyby ten zápas nedostal, ani bychom se nebavili, jestli vydělává. On to tak i vnímá, je fér a neřekl si v životě o víc peněz, než co má v kontraktu. Jeho přístup je maximálně profesioná­lní.

 ?? FOTO OKTAGON MMA ?? Muž více tváří. Ondřej Novotný je promotér, moderátor, spíkr i bavič.
FOTO OKTAGON MMA Muž více tváří. Ondřej Novotný je promotér, moderátor, spíkr i bavič.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia