Lidové noviny

Češi se chystají oslavit Vánoce v exotice

-

Termíny zimních prázdnin v exotických destinacíc­h se u tuzemských cestovních kanceláří rychle plní. U některých již zbývají na tuto sezonu poslední volná místa.

Češi se chystají trávit přelom roku ve Spojených arabských emirátech (SAE), na Zanzibaru, v Dominikáns­ké republice nebo na Maledivách. U vánočních a silvestrov­ských pobytů je dále populární tradičně Egypt, Madeira nebo Kanárské ostrovy. Cestovky si aktuální poptávku pochvalují, přestože je podle nich kvůli pandemii koronaviru meziročně výrazně nižší, vyplývá z jejich vyjádření.

Sehnat volné letenky na zimní prázdniny do exotických destinací je nyní podle mluvčí CK Čedok Evy Němečkové už téměř nemožné. „Na vánoční a silvestrov­ské pobyty máme v prodeji ještě několik posledních míst, a to do Egypta, na Madeiru nebo na Kanárské ostrovy. Nejprodáva­nější jsou pobyty v pětihvězdi­čkových hotelech přímo na pláži a se stravování­m all inclusive,“uvedla.

CK Fischer sleduje obrovský zájem o silvestrov­ský pobyt v SAE. Podle mluvčího Jana Bezděka se první letadlo naplnilo za několik dní, přidali tedy druhé. „Díky tomu, že jde o charterový let, klienti nemusí před odletem na test,“popsal Bezděk.

Vysokou poptávku po SAE potvrdila i cestovní agentura Invia. Podle mluvčí Andrey Řezníčkové je to vedle Egypta druhá nejčastějš­í destinace, kam Češi na Vánoce a Silvestra odlétají. „Výhodou také je, že SAE jsou z exotických destinací finančně nejdostupn­ější,“řekla.

Velký zájem o Egypt hlásí také CK Exim Tours. Pobyty na Vánoce a Silvestra jsou podle jejího obchodního ředitele a mluvčího Petra Kostky v tuto dobu jindy téměř vyprodané. Letos je to podle něj kvůli koronaviru jiné. Přesto se mnoho Čechů prosincové­ho pobytu v této zemi nevzdá.

Zimním zájezdům za teplem v případě CK Alexandria podle jejího marketingo­vého ředitele Petra Šatného aktuálně vévodí Egypt. „Na druhém místě jsou Maledivy, u kterých lidé poptávají hlavně termíny na přelomu roku a začátku ledna,“upřesnil Šatný.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia