Lidové noviny

Jako vždy. Jedu tam pro placku

Víkend české reprezenta­ce

- ROBERT RAMPA

Před pár dny oslavil s Zugem titul ve švýcarské lize a stal se nejužitečn­ějším hráčem play off. Ve čtvrtek útočník Jan Kovář posílil českou hokejovou reprezenta­ci, má se stát jedním z lídrů na mistrovstv­í světa.

Stihl jste titul oslavit?

Nebylo to extra velké, ale za halou se po vítězství sešlo spontánně asi osm tisíc lidí. My jsme byli na balkoně jedné restaurace nad nimi, takže daleko od nich, ale mělo to své kouzlo.

Bylo play off těžké? Byli jste největší adepti na titul.

Hodně těžké, roli favorita jsme si všichni uvědomoval­i. První kolo jsme hráli proti Bernu a to nás trochu vrátilo do reality.

Nebude problém přepnout na reprezenta­ci?

Ono kolikrát bývá lepší, když nevypadnet­e z tempa a rovnou do toho naskočíte. Já se těším.

Dnes čeká výběr kouče Filipa Pešána poslední duel na Českých hrách – od 15.00 nastoupí proti Rusku, se kterým se Češi popasují o celkový triumf na turnaji. Půjde io generálku na mistrovstv­í světa. Právě proti sborné šampionát v pátek odstartují. V Rize určitě nenastoupí trojice Šimon Stránský, Dominik Mašín a Jakub Galvas, která včera vypadla z nominace. Tu finální oznámí Pešán po konci duelu, tým se hned v sobotu večer přesouvá do lotyšské metropole, kde musí absolvoval nedělní a pondělní povinnou karanténu. spo

Máte čtvrtý titul, ale žádnou medaili s reprezenta­cí...

Ono se to říká každý rok, ale já to zopakuju. Doufám, že letos už to vyjde, kvůli tomu tam jedu.

Vidíte sílu českého týmu?

Uvidíme. Na posledním mistrovstv­í jsme měli snad všechny hvězdy z NHL, teď přijeli spíš mladší kluci, ale určitě mají svoji kvalitu a my poskládáme dobrý tým, který bude hrát o medaili.

Jak bude náročná bublina?

Bude hodně záležet na tom, jak turnaj začneme. Jindy by se člověk sebral a na dvě hodiny se šel projít do města, odpočinul si od lidí. To teď nebude možné, ale pro všechny to zase bude stejné.

Myslíte, že bude mistrovstv­í jiné i na ledě? Třeba Kanada i USA berou dost mladé hráče.

Těžko říct, ale zájem z Ameriky asi nebude úplně velký. Věřím, že my poskládáme dobrý mančaft. Budeme se snažit přivézt dlouho očekávanou medaili.

 ?? FOTO REUTERS ?? Bude kapitánem? Jan Kovář chce hlavně konečně medaili z MS.
FOTO REUTERS Bude kapitánem? Jan Kovář chce hlavně konečně medaili z MS.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia