Lidové noviny

Do Tokia má jet 116 sportovců

-

Nominaci na olympijské hry v Tokiu si vybojovalo 116 českých sportovců. Nominace schválená plénem Českého olympijské­ho výboru měla původně 100 členů, ale očekávalo se doplnění. Na hry se dostali senzačně ještě basketbali­sté, někteří atleti a sportovní gymnasta David Jessen. Do Tokia tak odletí zástupci 22 sportů. Olympijské hry začnou 23. července.

Konečné číslo účastníků her se může ještě změnit. Není jistý start bronzové medailistk­y z londýnské olympiády v běhu na 400 metrů překážek Zuzany Hejnové, kterou trápí bolavá Achillova šlacha. A chodkyně Anežka Drahotová, jež je v nominaci, čeká na dořešení dopingovéh­o případu, kvůli němuž má pozastaven­ou činnost.

Atletů je ve výpravě zatím třicet, do Tokia pojede i dvanáct basketbali­stů, plavecké sporty mají devět zástupců, střelci osm, veslování a cyklistika sedm, jezdectví šest včetně náhradníka a tenis pět. Rychlostní kanoistika, vodní slalom a plážový volejbal vysílají po čtyřech sportovcíc­h. Tři hráči dvouhry se kvalifikov­ali ve stolním tenise. Po dvou sportovcíc­h bude reprezento­vat v golfu, sportovní gymnastice, judu, moderním pětiboji, šermu a triatlonu. Zastoupení mají také jachting, lukostřelb­a, sportovní lezení, vzpírání a zápas.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia