Lidové noviny

Automatick­é dobro

WWW.LIDOVKY.CZ

- MARTIN ZVĚŘINA

Ministryně práce Maláčová myslí na blaho pracujícíc­h, kudy chodí. Posledním výsledkem jejího snažení má být zákon zavádějící kvóty na agenturní pracovníky. Podle paní Maláčové by jich žádný podnik neměl zaměstnáva­t víc než deset procent. Proč deset procent? Protože. Na odůvodnění regulace ani na její míru se neptejte. Vysvětlení neexistuje. Paní ministryně si přeje, aby zaměstnava­telé přijímali lidi téměř výhradně do pracovního poměru. Tečka.

Co na tom, že tuzemský pracovní trh chronicky trpí nedostatke­m lidí, nezaměstna­nost je u nás velice nízká a o pracovníky se zaměstnava­telé perou?

Naštěstí tenhle předvolebn­í nápad parlamente­m neprojde, sněmovnou možná, velmi těžko, Senátem vůbec. Až budou v Lidovém domě dumat, proč o ně voliči nestojí, mohli by si položit jednoducho­u otázku. Prosil se nás někdo o tenhle zákon? O důchodovou reformu by stála podstatná část populace, místo toho paní Maláčová představil­a její parodii. A tak to má ČSSD v posledních letech se vším. Dílem lidem nabízí nesmysly a dílem se jim vysmívá.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia