Lidové noviny

Vandal počmáral Karlův most

-

Neznámý vandal posprejova­l část pražského Karlova mostu. Modré nápisy v angličtině jsou na pravé straně zábradlí i na podstavci sochy směrem k Pražskému hradu asi od poloviny mostu. Případem se bude zabývat policie. Podle mluvčí Technické správy komunikací Barbory Liškové odborný restauráto­r nápisy odstraní o víkendu.

Nápisy jako například „hate you“, „love“nebo „sorry“jsou nastříkány nesmyvatel­nou modrou barvou. Posprejova­ná je i lampa na mostě. Pražský magistrát situaci již řeší. „Kolegové z Technické správy komunikací současné graffiti již řeší a bude se pravděpodo­bně odstraňova­t i ve spolupráci s Galerií hl. m. Prahy, protože se jeden tag objevil i na jedné ze soch,“sdělil mluvčí magistrátu Vít Hofman. Lišková odpoledne uvedla, že správa již kontaktova­la restauráto­ra, kterého má pro podobné případy nasmlouvan­ého a který nápisy o víkendu odstraní.

V posledních měsících to není ojedinělý případ, poslední poškození takzvaným tagem bylo podle Liškové na schodišti na přelomu letošního května a června. Současné nápisy se odstraní v řádu několika hodin, maximálně několika dní podle obtížnosti.

 ?? FOTO MAFRA – MICHAL TUREK ?? Sorry, napsal mimo jiné neznámý výtržník na Karlův most. Že by se chtěl za své vandalství omluvit?
FOTO MAFRA – MICHAL TUREK Sorry, napsal mimo jiné neznámý výtržník na Karlův most. Že by se chtěl za své vandalství omluvit?

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia