Lidové noviny

Co je dobré vědět před příjezdem:

-

SÁZAVSKÝ KLÁŠTER:

Otevřeno denně kromě pondělí; areál kláštera se zahradou je volně přístupný, prohlídky interiérů s kapitulní síní, křížovou chodbou, refektářem a expozicí Staroslově­nská Sázava, možnost online rezervace vstupenek na konkrétní den a čas, www.klaster-sazava.cz.

Nápověda: hvězdy pro štěstí najdete na jižní, západní a severní stěně věže mezi okny druhého a třetího patra.

Hradozámec­ká noc aneb Večer a noc u sv. Prokopa, 31. července: program pro rodiny s dětmi v interiérec­h bývalého klášterníh­o obydlí s hudbou a pátrací hrou, rezervace není nutná.

Letní výtvarná soutěž pro děti: pro děti od 3 do 18 let a kolektivy dětí z mateřských a základních škol je určená výtvarná soutěž na téma Patroni české země – sv. Ludmila, sv. Anežka, sv. Václav, sv. Vojtěch a sv. Prokop. Obrázek nebo trojrozměr­ný předmět vytvořený vlastnoruč­ně nebo skupinově jakoukoliv výtvarnou technikou na formát v rozmezí A4–A1 doručte na adresu

Sázavský klášter, správa kláštera, Zámecká 72, 285 06 Sázava, a to nejpozději do 1. srpna.

Vyhlášení výsledků a předání cen proběhne v rámci Květinovéh­o dne

15. srpna, všechny práce budou vystaveny v křížové chodbě kláštera do konce září 2021 a návštěvníc­i si je budou moci zakoupit.

CO NAVŠTÍVIT V OKOLÍ?

Centrum sklářského umění a Huť František, Na Kácku 218, otevřeno denně kromě pondělí, www.cestyskla.cz

Hlavní náměstí v Sázavě se jmenuje V+W, Voskovce a Wericha: Jiří Voskovec se tu narodil; rodný dům najdete na adrese Uhlířskoja­novická 36.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia