Lidové noviny

Mohou překvapit

-

(30 let, judo, těžká váha) Před pěti lety v Riu vybojoval jako jediný z výpravy zlato, letos chce v Mekce tohoto sportu přidat druhé. Svoji výhru ale obhajovat nebude, protože už od roku 2017 nebojuje se soupeři v polotěžké váze, ale té těžké.

Není v ní sice tak dominantní, přesto stále velmi úspěšný. Zatím dokázal zkompletov­at zlatou sbírku na ME i MS, které ovládl před dvěma lety právě v Tokiu.

Už to je počin, který před ním (28 let, sportovní lezení) Jeho sbírka úspěchů, a hlavně medailí, vydá sama o sobě na jeden samostatný článek. V málokterém sportu dominuje Čech

Basketbali­sté: Ano, Satoranský a spol. neletí do Tokia coby favorité na medaili, ale... Tenhle tým nelze nikdy odepisovat, zvlášť když chybět budou velmoci jako Litva, Srbsko (obhájci stříbra), Chorvaté nebo i Brazilci.

Barbora Seemanová: Sama uvažuje realistick­y, sice je mistryní Evropy, její čas na dvoustovce volně stačí v letošních světových tabulkách na 10. místo. Finále by byl obrovský úspěch, s trochou štěstí ale kdo ví...

Oštěpařky: Barbora Špotáková je sice letos až 15. v tabulkách, OH je ale specifický závod, třikrát v řadě se z něj vracela s medailí. Nikole Ogrodníkov­é patří pátý nejlepší výkon sezony, pokud bude zdravá, naděje na placku určitě je.

 ?? FOTO MAFRA – MICHAL RŮŽIČKA ?? Lukáš Krpálek
Adam Ondra
FOTO MAFRA – MICHAL RŮŽIČKA Lukáš Krpálek Adam Ondra

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia