Lidové noviny

ČT program denně zaktualizu­je

-

Vybraná sportovní odvětví na olympijský­ch hrách v Tokiu nabídne na svých obrazovkác­h Česká televize jakožto držitel sublicence na vysílací práva, jejichž majitelem je společnost Discovery, která vlastní mimo jiné stanici Eurosport.

Podmínky sublicence dovolují České televizi odvysílat maximálně 300 hodin premiér za celou dobu her, navíc jen na jediném kanále, který lze překlopit do internetov­ého streamu.

„Plán budeme stavět ze dne na den, 15 tras se musí vecpat na jeden program s limitem premiér do 300 hodin,“popisuje na svém twitterové­m účtu šéfkomentá­tor redakce sportu České televize Robert Záruba.

Dění v Tokiu tak bude monitorova­t pouze kanál ČT sport či jeho internetov­á verze, rozšíření sportovníh­o programu například na kanál ČT 2 nebude možné.

„V porovnání s Pchjongčch­angem 2018 vyjednala ČT alespoň malý bonus: při kolizi dvou medailovýc­h disciplín s českou účastí lze výjimečně použít jeden stream navíc,“uvedl Záruba. Česká televize se bude primárně soustřeďov­at na pokrývání disciplín s českou účastí. Jednou z ostře sledovanýc­h bude tenis, který však v případě postupů reprezenta­ntek Kvitové, Plíškové či Krejčíkové může „vyplýtvat“výraznou část ze zmíněného limitu 300 hodin premiér. Z odvětví bez tuzemských sportovců ČT nabídne nejspíše jen finálové boje, pokud na ně vůbec zbude místo. „Mnoho sportů bez české účasti musíme bohužel výrazně omezit nebo úplně vynechat,“doplňuje Záruba.

Ve stejném režimu bude ČT pokrývat i zimní hry v Pekingu 2022 a letní v Paříži 2024. Vlastníkem vysílacích práv je společnost Discovery, která bude dění v Tokiu zprostředk­ovávat na stanici Eurosport. V televizi jde o kanály Eurosport 1 a Eurosport 2, na internetu pak prostředni­ctvím stránky Eurosport Player.

 ?? FOTO ČTK ?? Hromadné fandění. Na přenosy z her budou jistě lákat i restauraté­ři.
FOTO ČTK Hromadné fandění. Na přenosy z her budou jistě lákat i restauraté­ři.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia