Lidové noviny

Nuda ve městě?

- KAROLÍNA M. KRUPKOVÁ

Po dlouhých jedenácti letech se znovu setkávají tři kamarádky Carrie, Miranda a Charlotte. Tváří se, že dlouhá pauza pro ně nic neznamená, ale změnilo se mnohé! Se začátkem letních prázdnin odstartova­lo natáčení dlouho očekávanéh­o pokračován­í Sexu ve městě. Sotva padla první klapka a seriál už vyvolává kvanta otázek. Jaká asi bude slavná show o módě, přátelství a sexu, když její hlavní hrdinky již překročily padesátku, šediny zakrývají světlými melíry a vrásky botoxem? Jak se asi žije matkám puberťáků a bezdětné novinářce v New Yorku, za času pandemie a vlivu sociálních sítí?

Jak si tvůrci poradí s chybějící píáristkou Samanthou, když se herečka Kim Cattrall odmítla pokračován­í seriálu účastnit? A otázka nejzásadně­jší – co budou mít slavné kamarádky na sobě? Kromě sexem posedlé Samanthy totiž na natáčení chybí další důležitá osoba, stylistka Patricia Field. Díky ní se ze seriálu o novinářce, která si týdenním sloupkem o vztazích vydělává na bydlení v New Yorku, stal módní fenomén. Vždyť jen zásluhou této téměř osmdesátil­eté kostýmní výtvarnice je postava Carrie nesmrtelno­u módní inspirací, přestože se poslední díl seriálu odvysílal již v roce 2004. módu s širokými kalhotami a minimalist­ickou košilí. Věčná romantička Charlotte naopak vynesla pouzdrovou sukni a top s odhalenými rameny.

Na první pohled jsou kostýmy dle očekávání, ale Čekstajl by zajímalo, kam se poděly barvy? Vždyť pokud je Patricia Field v něčem mistr, pak to jsou geniální vzorové kombinace na první pohled odpuzující­ch se struktur jako třeba hadích růžových kozaček s kožešinový­m kabátem.

Po prvních dnech natáčení si ale mohou módní fanoušci Sexu ve městě oddychnut. Paparazzi dění na place neúnavně dokumentuj­í a pořízené fotografie nás vyvedly z představ o černobílé nudě. Seriál má už nyní instagramo­vý účet @justliketh­atcloset, který mapuje, v čem se herečky na place objevily, kde lze model zakoupit a na kolik taková paráda přijde. A tak na seznamu nechybí pestrobare­vné šaty z dílny Dries Van Notena, blankytně puntíkatá sukně Balenciaga nebo plisovaný overal od japonce Issey Miyakeho.

Jak moc jsou příznivci módního seriálu po nových dílech hladoví dokazuje zájem i o takové drobnosti jako kde lze pořídit pouzdro pro pytlíky na psí výkaly, s nímž venčila čtyřnohého mazlíčka postava Charlotte. Fanoušky ale také zajímá, kolik stojí tepláky se třemi proužky, v nichž Carrie kráčí po Manhattanu či na kolik přijdou gumové černé pantofle, s kterými herečka Kristin Davis pouze pohodlně přebíhala mezi natáčením. A tak jsou zřejmě kostýmy seriálovéh­o fenoménu v dobrých rukách.

 ?? FOTO GETTY IMAGES ?? Nic není jako dřív. Pokračován­í seriálu Sex ve městě nese oficiální název And just like that (Prostě jen tak) a kromě sexem posedlé Samanthy na natáčení chybí i stylistka Patricia Field, která herečky oblékala od roku 1998.
FOTO GETTY IMAGES Nic není jako dřív. Pokračován­í seriálu Sex ve městě nese oficiální název And just like that (Prostě jen tak) a kromě sexem posedlé Samanthy na natáčení chybí i stylistka Patricia Field, která herečky oblékala od roku 1998.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia