Lidové noviny

„Vakcinační holokaust“? Policie obvinila lékařku

-

Šíření dezinforma­cí spojených s očkováním proti koronaviru se nevyplatil­o pražské lékařce Ivetě Křížové. Šéfka jedné z klinik estetické medicíny psala na internetu o údajných hromadných úmrtích po vakcinaci, k nimž mělo dojít v Ostravě. Lékařům a hygienikům zase adresovala otevřený dopis nadepsaný „Zastavme vakcinační holokaust“.

Jak včera uvedl server Novinky.cz, pražští kriminalis­té z odboru zaměřeného na boj s extremisme­m ji obvinili z šíření poplašné zprávy. „Trestní stíhání bylo zahájeno 14. července pro zločin šíření poplašné zprávy. Jde celkem o šest skutků, které se nesou v podobném duchu. Tedy zveřejnění různých tvrzení typu ‚zastavme vakcinační holokaust‘ anebo příspěvek o úmrtí poloviny pacientů z domova důchodců,“cituje server šéfku Obvodního státního zastupitel­ství pro Prahu 4 Blanku Valsamisov­ou.

Praktické lékařce hrozí až osmiletý trest odnětí svobody, protože své výroky zveřejňova­la během nouzového stavu, kdy platí přísnější metr na hříšníky.

To v minulosti poznali i další Češi. Například loni si recidivist­a „vysloužil“během nouzového období 26 měsíců vězení za krádež dvou salámů a stejného počtu krabicovýc­h vín.

V dalším případě si muž v podmínce vyslechl za odcizení dvou zubních kartáčků za 1800 korun nejprve verdikt o třech letech ve vězení, který mu byl ale později snížen na rok.

Na devět měsíců do žaláře zase putoval zloděj, který si za nouzového stavu přisvojil kabelku v hodnotě 260 korun. Zcizení vibrátoru za 500 korun vyneslo muži z Kopřivnice dva roky odnětí svobody. dom

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia