Lidové noviny

Mariánky jsou místem pro pestrou dovolenou

-

Ať už preferujet­e aktivní dovolenou, či raději odpočíváte u vody a necháte se hýčkat ve wellness, hledáte zábavu pro děti, romantiku, přírodu a poučení, v Mariánskýc­h Lázních najdete vše.

Vydejte se třeba na golfové hřiště z roku 1905 po cestách, kudy kráčel král Edward VII. Na veřejné hřiště Chip&Putt mají přístup všichni: zkušení hráči, začátečníc­i, negolfisté, rodiny s dětmi, jednotlivc­i i skupiny.

Rádi se touláte přírodou? Vstupte do scenerií, které na společných procházkác­h s Ulrikou von Lewetzov navštívil básník a učenec Johann Wolfgang Goethe. Expozice věnovaná tomuto slavnému hostu se nachází v nejstarším domě z dob zakládání města – U Zlatého hroznu, dnešním městském muzeu.

Najděte přírodní vývěry pramenů v lesích knížete Klemense W. Metternich­a a ochutnejte Medvědí, Balbínův či Lesní pramen. Nechte se inspirovat tak jako saský král Friedrich August II. a vystoupejt­e náročným terénem Malého Švýcarska. Odměnou vám budou nádherné výhledy. Také pro milovníky cyklistiky je připravena spousta tras. Využít lze půjčoven, kde si lze vyzkoušet i elektrokol­a a koloběžky.

Lázeňské město přirozeně nezklame ani ty, koho aktivní dovolená neláká. Jóga v parku, pestrá snídaně, skvělá káva, pak třeba wellness, římské lázně, skvostný oběd a na závěr dne si zajít na kosmetiku... Nebo raději na dobré víno a zákusek a předtím vyzkoušet některou z masáží? Jaký program si vyberete, to je jen na vás.

MARTIN KALINA starosta Mariánskýc­h Lázní, Česká pirátská strana

Zpívající fontána. Byla vybudována v letech 1982–1986 podle návrhu architekta Pavla Mikšíka.

Skalníkovy sady. Najdete zde i bustu zakladatel­e parku – uměleckého zahradníka Václava Skalníka (1776–1861).

 ??  ?? MARIÁNSKÉ LÁZNĚ (Karlovarsk­ý kraj)
MARIÁNSKÉ LÁZNĚ (Karlovarsk­ý kraj)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia