Lidové noviny

Hrajeme poctivě a vedeme zaslouženě, zní z Plzně

-

Když Michal Bílek v půlce května po odvolaném Adriánu Guľovi přebíral soužící se fotbalisty Plzně, neuvedl se vůbec dobře. První tři soutěžní zápasy prohrál výsledky 1:3, 0:3 a 0:1, takže nakonec byli Západočeši rádi, že se díky dvěma závěrečným výhrám dostali aspoň na páté místo a do kvalifikac­e Konferenčn­í ligy.

Nová sezona, to je však něco jiného. Tedy aspoň zatím. Pod energickým koučem jsou viktoriáni v domácí soutěži po pěti kolech stále bez ztráty v čele tabulky, v boji o Konferenčn­í ligu mají na dosah hlavní fázi. Z desíti zápasů uhráli devět výher a jednou prohráli. Zároveň třikrát v řadě neinkasova­li. A třebaže k úspěchu kráčejí především spíš díky poctivému přístupu než ofenzivním manévrům jako za Pavla Vrby, jsou za konsolidov­anou formu a dobré výsledky rádi.

„Kdyby mi to někdo řekl před sezonou, hned po tom skočím,“těší kouče Bílka. „Myslím, že do téhle chvíle je to zasloužené. Tým je poctivý, zodpovědný a výsledkům jde naproti, čehož si vážím. Hráče nabádám, že v zodpovědno­sti a přístupu nemůžeme klesnout, protože pak bychom tvrdě narazili. Nesmíme jít níž.“

Po čtveřici ligových triumfů o jediný gól si Plzeňští včera vychutnali o něco vyšší vítězství. I když opět došlo na změny v sestavy, porazili doma Karvinou 2:0. Ve 33. minutě otevřel z penalty skóre Chorý a čtvrt hodiny před koncem přidal pojistku Kaša.

Stoprocent­ní zůstávají také slávisté, kteří však mají odehrán o zápas méně. S výrazně proměněnou základní jedenáctko­u rozhodli o výhře s Ostravou už v prvním poločase a nakonec vyhráli 4:0.

Nezaváhala ani Sparta, která smetla Hradec Králové 4:0. Diváci na Letné se branek dočkali až po přestávce – postupně se prosadili Hložek, Pešek, Polidar a v závěru opět Pešek. „V prvním poločase jsme neměli dobré postavení při zakládání útoků a Hradec měl dostatek času a rychlosti k tomu, aby nás dostával do situací, které pro nás nebyly optimální. Hložkův gól nám strašně pomohl, najednou jsme měli víc prostoru,“hodnotil kouč Pavel Vrba. kub

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia