Lidové noviny

Buďme rádi za Jitku!

- KAROLÍNA M. KRUPKOVÁ

Společensk­é události s červeným kobercem tu jsou od toho, abychom na chvíli zapomněli na pandemii a válečné konflikty. Namísto tragických scénářů budoucího vývoje světového dění můžeme nad fotografie­mi načančanýc­h lidí pěstovat nepěkné lidské kratochvíl­e jako hodnocení a nehoráznou kritiku druhých. „Očumovat“, co se před hotelem Thermal minulý týden dělo, si neodpustil ani Čekstajl. A srdéčko zaplesalo, když z limuzíny vystoupila herečka Jitka Čvančarová v zářivě modré róbě, jež zastínila všechny její kolegyně i festival samotný.

Vždyť její bujné šaty v kobaltové modři nešly přehlédnou­t! Autor, kterým je slovenský návrhář Boris Hanečka, je pověstný výstřednos­tí a smyslem pro dramatično­st. Jeho jméno naposledy rezonovalo, když před dvěma lety vytvořil oceňované kostýmy pro operu Turandot v pražském Národním divadle. Pokud jde o šaty pro Jitku, designér prozradil, že na ně spotřebova­l pětadvacet metrů materiálu. prospěly rozpuštěné vlasy vyfoukané do objemu. Stejně tak tmavé líčení herečce zbytečně zužovalo oči.

I přesto přese všechno buďme rádi, že tu Jitku máme! České herečky a ženy filmového průmyslu jsou až na pár výjimek velmi konzervati­vní. Všechny Schneiderk­y a Geislerky barvy nenosí a jejich největším festivalov­ým odvazem bývají zlaté flitry. Čvančarová módu miluje, nebojí se barev ani výstřednos­ti. V živé paměti možná ještě máte rok 2017, když se Jitka objevila před Thermalem v šatech tak růžových a s výstřihem tak hlubokým, že se týdny nemluvilo o ničem jiném. Mnozí ji odsoudili za vulgárnost, jiní ji za odhalení její bujné postavy ocenili.

Čvančarová se ale obléknout umí! Vzpomeňme na zářivě zelené šaty s rukávy splývající­mi až na zem, které si oblékla loni u příležitos­ti předávání filmových cen Český lev. Tehdy byla jednou z nejlépe oblečených dam večera! To, co herečce s výraznou postavou chybí, je jen stylista, který by její módní gusto sdílel. Čekstajl Čvančarové fandí a již nyní se těší, v čem se herečka objeví příště!

 ?? FOTO PROFIMEDIA ?? Modrá laguna. Herečka Jitka Čvančarová ve výrazném modelu od Borise Hanečky si během zahájení festivalu v Karlových Varech opět ukrojila nejvíce pozornosti.
FOTO PROFIMEDIA Modrá laguna. Herečka Jitka Čvančarová ve výrazném modelu od Borise Hanečky si během zahájení festivalu v Karlových Varech opět ukrojila nejvíce pozornosti.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia