Lidové noviny

Černý v časovce až 32., vyhrál Ganna

- TOMÁŠ KUBÁNEK

Titul mistra světa v časovce obhájil v Belgii Filippo Ganna. Pětadvacet­iletý Ital zvítězil před domácími jezdci Woutem van Aertem a Remcem Evenepoele­m. Josefu Černému úvodní závod letošního MS vůbec nevyšel, jediný český závodník ve startovním poli obsadil až 32. místo.

Kanoista Martin Fuksa na mistrovstv­í světa potvrdil medailové ambice a získal dvě stříbra, i když chtěl aspoň jedno zlato.

Když v srpnu skončil v olympijské­m závodě na kilometr pátý a nenaplnil medailový sen, povídal Martin Fuksa: „Nemluvil bych o žádném zklamání a doufám, že to ani nikdo tak nenapíše. Nebo že jsem nesplnil očekávání. To by mě fakt mrzelo, protože tomu dávám maximum a dneska víc nešlo udělat.“

Zklamání však na něm vidět bylo. A že se výsledek hodně lišil od cílů, s nimiž do Tokia cestoval, potvrdil i jeho otec a zároveň trenér Petr. „Páté místo je pěkné místo, ale my jsme si sem jeli pro medaili, tu jsme chtěli. Musím říct, že jsme ji (medaili) vážně moc chtěli, přáli si ji,“líčil táta. „Ale doufám, že Martin je silný a že to co nejdřív překoná. My ho v tom podpoříme.“

A podobné pocity měl Fuksa o uplynulém víkendu, kdy na mistrovstv­í světa v Kodani vypádloval dvě stříbra. „Nebudu se rouhat, dvě stříbrné medaile ze světového šampionátu jsou skvělé, jsem za ně rád, protože mě nakopávají do dalšího tréninku. Na druhou stranu, když vím, jak závody probíhaly, malinko mě to mrzí,“dodal.

Na sobotním kilometru i nedělní pětistovce ho překonal Němec Conrad Scheibner, který mu tak oplatil porážku z jarního mistrovstv­í Evropy.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia