Lidové noviny

Sparta proti Lyonu, Slavia a Jablonec favority

Trio českých týmů v pohárové Evropě

- MACCABI HAIFA – SLAVIA

Trojlístek českých zástupců v evropských pohárech dnes čeká třetí vystoupení v základních skupinách.

Nejtvrdší oříšek k rozlousknu­tí má před sebou Sparta, která doma hostí Lyon. Aktuálně šestý tým francouzsk­é ligy hrál s Letenskými v pohárech v základních skupinách dvakrát, tři zápasy vyhrál, jednou remizoval. Také proto včera na tiskové konferenci od Pavla Vrby zaznělo: „Pokud se nám podaří uhrát nulu a získáme jakýkoliv bod, budu spokojený.“

Důkazem síly Lyonu budiž i vypsané kurzy. Sparta je jako jediný český zástupce pro dnešní program outsiderem.

A to Slavia jede na půdu soupeře. Přestože sešívaní nemají na poslední výlet do Izraele dobré vzpomínky, když loni v Evropské lize prohráli s Beer Ševou 1:3, dlouhodobě se jim proti protivníků­m z této země daří. Po lize by se navíc do základu měla vrátit i na evropské scéně brankářská jednička Ondřej Kolář.

V jistotu v bráně věří také v Jablonci, Jan Hanuš má totiž stále problémy s ramenem, kvůli kterým chyběl v sobotu na ligové scéně. I bez něj jsou ale Severočeši proti dánskému celku, který čeká premiérový střet s českým soupeřem, favoritem. Za dva týdny si všechny týmy souboje zopakují, jen se otočí pozice hostitelů.

Konferenčn­í ligy, dnes od 18.45 (Sport 1)

Předpoklád­ané sestavy, Haifa: Cohen – Meir, Arad, Planič, Menachem – Mohamed, Rodríguez, Jaber – Chery, Haziza – David. Slavia: Kolář – Bah, Kačaraba, Ousou, Oscar – Samek, Traoré – Ekpai, Stanciu, Schranz – Kuchta.

SPARTA – LYON

Evropská liga, dnes od 21.00

(ČT Sport)

Předpoklád­ané sestavy, Sparta: Nita – Wiesner, Panák, Čelůstka, Hancko – Pešek, Pavelka, Sáček, Hložek, Haraslín – Minčev. Lyon: Lopes – Emerson, Denayer, Boateng, Dubois – Caqueret, Guimaraes – Shaqiri, Aouar, Toko Ekambi – Cherki.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia