Lidové noviny

Radní hlasovali pro Strabag

- MARTIN SHABU

Zatímco Evropská unie přemýšlí, jak co nejvíce izolovat Rusko vedoucí útočnou válku na Ukrajině, pražští konšelé včera odsouhlasi­li, že nový Dvorecký most postaví Strabag. Tedy firma spojovaná s ruským oligarchou Olegem Děripaskou. Podivností je však víc.

Pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti) si včera na sociálních sítích pochvalova­l rozhodnutí města odejmout čestné občanství maršálu Koněvovi. O přidělení miliardové zakázky rakouskému stavebnímu kolosu Strabag, kde byl oficiálně čtvrtinový­m podílníkem Oleg Děripaska, oligarcha ze sankčního seznamu EU, pomlčel. Přitom rakouští investigat­ivní novináři, kteří se pokusili zjistit, kdo je skutečným vlastníkem Strabagu, dohledali jen neprůhledn­é offshorové struktury. Veřejnost tedy neví, kdo je konečným vlastníkem.

Vedení Prahy problém ale nevidí. Strabag tvrdí, že se od Děripasky odstřihl, nevyplácí mu dividendy ani firmu nezastupuj­e ve statutární­ch orgánech. Metropoli to stačí.

Nejen Děripaska, ale i další problémoví majitelé

Posvěcení zakázky se však nelíbí pražské radní Haně Kordové Marvanové (za Spolu, dříve ve STAN). „Vytváříme jenom Potěmkinov­y vesnice. Koněv už nemá čestné občanství, ale oligarchov­é mohou mít peníze. Hlasovala jsem proti. Uvedla jsem argumenty, proč to není správné, ale všichni mlčeli. A to přitom zaznělo, že není jasné, kdo Strabag vlastní,“upozornila LN po jednání Marvanová. Podle ní bylo ve hře více řešení – přerušení projednává­ní zakázky, hledání důvodů pro její zrušení či nejednání o bodu.

Nejistota ohledně zakázek pro Strabag je alarmující i podle senátora, bývalého diplomata a prezidents­kého kandidáta Pavla Fischera (nestr.). Podle něj hrozí, že se může Děripaska do vlastnické struktury firmy opět vrátit. „Čím dříve si mateřská společnost Strabag SE vyjasní priority, tím lépe. Pokud je jejím cílem byznys za každou cenu, tedy umožnit, aby na jejím podnikání měli podíl osoby na sankčním seznamu, pak z toho musí vyvodit důsledky hlavní město Praha a zastavit spolupráci s firmami z této skupiny,“napsal LN Fischer, předseda senátního výboru pro zahraniční věci, obranu a bezpečnost. Za ideální by považoval, kdyby se Děripaska vlastnicky vytěsnil.

Podle rakouských novinářů z časopisu Profil, kteří mapovali vlastnické struktury Strabagu, vlastnil Děripaska 27,8 procenta akcií firmy přes kyperskou společnost Rasperia. Z dalších dokumentů ale média zjistila, že offshorové struktury v Lucemburku a Kypru, konkrétně společnost Valtoura Holdings Limited, která vlastnila 100 procent akcií Rasperie, skrývá i další minoritní akcionáře Strabagu a zároveň také problemati­cké Rusy.

Jde o exšéfa ruských státních drah Kirilla Androsova a podnikatel­e v obranném sektoru Jevgenije Novitského s konexemi na Putina. Rakouský časopis Profil uzavírá pátrání: „To znamená, že již téměř dva roky není většina společnost­i, která nakonec vlastní více než čtvrtinu Strabagu, formálně v Děripaskov­ých rukou. Ale kdo vlastní tuto většinu? Dlouholetí spoluinves­toři Androsov, anebo Novitsky?“

Válečná porada

Nejasná struktura stavebního gigantu dělá vrásky i expertům. „Řeší se to na vládní i unijní úrovni. V tuto chvíli se neví, jak moc je tam pan Děripaska angažován a do jaké míry má vliv na chod společnost­i. Jestli tam má 20, 30, 40 procent akcií,“uvedl pro LN Petr Leyer, právník české pobočky Transparen­cy Internatio­nal. Podle něj je to sice rizikové, ale Praha nemá nástroje, jak ho z tendru vyřadit. Variantou je zrušit celé výběrové řízení. I zde ale musí být zákonné důvody. Senátor Fischer proto doporučuje většinovém­u vlastníku – rakouské rodině Haselstein­erů – odkoupit akcie problemati­ckých akcionářů, anebo iniciovat změnu zákona, který by je konfiskova­l. Děripaska podle něj není obyčejným ruským oligarchou. Krátce před válkou na Ukrajině se s ním radil i samotný Putin, který se sešel s klíčovými představit­eli byznysu. „Dle mých informací osoba Olega Děripasky, nepřímého akcionáře Strabag SE a konečného beneficien­ta na jejích hospodářsk­ých výsledcích, byla na předmětné poradě také,“dodal Fischer.

Podle šéfa sněmovního zahraniční­ho výboru Marka Ženíška (TOP 09) by měl být postup státu i obcí co nejtvrdší. „Z veřejných zakázek by neměla jít ani koruna k ruským oligarchům,“napsal LN Ženíšek. Pirátský radní pro transparen­tnost Adam Zábranský ale v postupu města nevidí problém. „Pan Děripaska už ve Strabagu podle všeho nepůsobí. Nevím tedy, na základě čeho bychom měli přemýšlet o vyloučení některých uchazečů ze řízení,“líčí Zábranský. Ten se na jednání rady přihlásil, ačkoli byl ze zasedání původně omluven. A to jen na tento z řady dalších bodů. Důvod? „Přihlásil jsem se z dovolené, protože jsem chtěl tuto významnou stavbu podpořit.“

Česká diplomacie pod vedením Jana Lipavského (Piráti) slibuje vypracovat do několika týdnů speciální sankční zákon. „Intenzivně připravuje­me sankční Magnitskéh­o zákon, abychom podobným osobám mohli bránit v působení na českém trhu,“napsal LN Lipavský. O stopce účasti ve veřejných tendrech mluvil počátkem března i pirátský šéf a ministr pro místní rozvoj, pod které spadá zákon o zadávání veřejných zakázek, Ivan Bartoš. Praktická koncovka však dodnes schází.

 ?? FOTO: ATELIER 6 S.R.O. // KOLÁŽ ŠIMON / LN ?? Přes 331,6 metru dlouhý most povede obousměrná tramvajová trať se zastávkami, cyklostezk­a a chodníky pro pěší
Cyklisty na most přivede cyklolávka, mohou jej také využívat složky integrovan­ého záchrannéh­o systému
Nový pražský most překlene Vltavu v úseku mezi zlíchovský­m a podolským nábřežím a propojí tak Smíchov a Podolí. Cílem jeho vybudování je zlepšit propojení města na obou březích Vltavy v jižní části Prahy, a to hlavně pro hromadnou dopravu, pěší a cyklisty, protože s individuál­ní automobilo­vou dopravou se u Dvoreckého mostu nepočítá.
Zlíchov a av lt V
Císařská louka Nádraží Smíchov Veslařský
ostrov
Plavecký stadion Podolí
budoucí Dvorecký most
Podolí
Žluté lázně
FOTO: ATELIER 6 S.R.O. // KOLÁŽ ŠIMON / LN Přes 331,6 metru dlouhý most povede obousměrná tramvajová trať se zastávkami, cyklostezk­a a chodníky pro pěší Cyklisty na most přivede cyklolávka, mohou jej také využívat složky integrovan­ého záchrannéh­o systému Nový pražský most překlene Vltavu v úseku mezi zlíchovský­m a podolským nábřežím a propojí tak Smíchov a Podolí. Cílem jeho vybudování je zlepšit propojení města na obou březích Vltavy v jižní části Prahy, a to hlavně pro hromadnou dopravu, pěší a cyklisty, protože s individuál­ní automobilo­vou dopravou se u Dvoreckého mostu nepočítá. Zlíchov a av lt V Císařská louka Nádraží Smíchov Veslařský ostrov Plavecký stadion Podolí budoucí Dvorecký most Podolí Žluté lázně

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia