Lidové noviny

Koupaliště drží ceny

- LUKÁŠ REŠL

Plavecký areál se už začíná plnit návštěvník­y, jen dříve oblíbený tobogan ještě není v provozu. FOTO MAFRA – YAN RENELT

Letní počasí, které v posledních dnech vládne v Česku, dovolilo otevřít mnoho plaveckých areálů již koncem května. Další se na otevření teprve připravují. „Letní sezona na koupališti Pod Pecníkem bude letos zahájena 18. června a potrvá do konce srpna. Venkovní bazén Sokolák, který je součástí Městských lázní, bude otevřen v červenci a srpnu a vstup na něj bude umožněn v rámci zakoupení klasického vstupu přes hlavní pokladnu Městských lázní,“říká vedoucí provozu Městských lázní Vsetín Miroslava Janírková.

Navzdory předchozím pandemický­m sezonám se některé plavecké areály rozhodly neměnit ceny vstupného z předchozíh­o roku. A to i přesto, že ceny energií v posledním období rapidně rostou. Chtějí tak vyjít vstříc zákazníkům.

„Obecné zvýšení cen vstupů je pro nás znatelná přítěž, která vychází z vysoké energetick­é náročnosti provozu našeho akvaparku. I přesto jsme ceny vstupenek pro tento rok nezvyšoval­i,“líčí vedoucí akvaparku v Příbrami Damián Havlíček. „Jdeme tímto krokem vstříc našim stálým zákazníkům, kterým chceme dopřát co nejvíce prostoru pro plavání,“dodává. Podobné rozhodnutí učinili i provozovat­elé biotopu v pražském Radotíně, kteří se pro letošní rok rozhodli upravit a zpřehledni­t ceník. „V určitých případech jsou ceny vyšší a někdy zase nižší. Nově například nerozlišuj­eme všední dny a víkendy a v nabídce máme buď celodenní vstup, nebo hodinové vstupné v rozmezí jedné až čtyř hodin. Tyto všechny služby máme v plné ceně. Dále máme snížené vstupné pro děti a důchodce,“vysvětluje provozovat­el Biotopu Radotín Tomáš Procházka.

Zdražování se naopak týká například plaveckého areálu v Jaroměři či koupaliště Palouky ve Velkém Meziříčí, kde se rozhodli navýšit cenu vstupného v průměru o deset korun. Zvýšení cen se nevyhnulo ani koupališti Flošna v Hradci Králové.

Marketingo­vé oddělení Správy nemovitost­í Hradce Králové uvedlo, že vstupné muselo oproti loňskému roku zvýšit v průměru o dvacet korun. Důvodem byl nárůst cen energií a také zvýšená návštěvnos­t plaveckého areálu.

Letní plavecká sezona začala. Provozovat­elé koupališť doufají v lepší období než za covidu a ani ceny se příliš nezměnily. „Naše očekávání ale raději zůstávají při zemi,“přiznává za všechny vedoucí příbramské­ho akvaparku Damian Havlíček.

 ?? ?? Léto v Podolí.
Léto v Podolí.
 ?? ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia