Lidové noviny

O víkendu za dýněmi či do večerní zoo

-

Město Sedlec-Prčice a Ateliér Prčice pořádají ve spolupráci s Klubem přátel dlouhých kilometrů a Klubem českých turistů pochod Za kapličkami Českého Meránu. Vycházka povede po nádherné a tajuplné krajině Českého Meránu, ve které je hustě rozeseto mnoho krásných kapliček, božích muk a křížků. Start je mezi 8.00 a 10.00 u stadionu TJ v Prčici, zájemci si mohou vybrat z pěších tras 12, 18 a 26 kilometrů, případně vyrazit na cestu o délce 29 kilometrů na kole.

TIPY

Zlínská zoologická zahrada připravila večerní lampionové prohlídky areálu i tamního zámku Lešná. První se uskuteční zítra, dále pak 8. a 15. října. Návštěvníc­i budou moci zavítat do zahrady v netradiční dobu a zažít večerní atmosféru zoo i zámku Lešná. Areál zahrady bude otevřený do 21.30, tropická hala Yucatan, Zátoka rejnoků, pavilon žiraf a slonů budou otevřeny do 21.00. „Cesty a pěšiny osvětlí louče a lampy, přesto zoo doporučuje vzít si s sebou kapesní svítilnu,“uvedla mluvčí zoo Romana Mikešová. Připraveny budou prohlídky vedené průvodci. První skupina vyrazí z nádvoří zámku v 18.00, další budou následovat v pravidelný­ch intervalec­h. Poslední odstartuje v 19.15. U hlavního i sezonního vstupu do areálu bude možné koupit lampionovo­u soupravu.

Na statku u Pipků v Nové Vsi u Leštiny na Havlíčkobr­odsku bude od soboty 1. října Dýňový svět s dekoracemi vytvořeným­i ze stovek čerstvě sklizených dýní. Podzimní výletní místo se otevírá o týden později než minulé roky, dýně déle dozrávají. Úroda je letos o něco nižší kvůli jarnímu suchu. I tak jich na statku mají okolo 60 druhů různých tvarů a barev, vhodných na vaření nebo dekoraci. Podzimní pěstitelsk­é výstavy budou v říjnu i jinde v kraji. red, čtk

 ?? ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia