Lidové noviny

Čtyři miliony korun pro znevýhodně­né děti. O pomoci rozhoduje veřejnost

- Www.nadacnifon­dalbert.cz

V obchodech Albert právě probíhá 24. ročník charitativ­ní kampaně Bertík pomáhá. Nadační fond Albert díky hlasování zákazníků rozdělí 4 000 000 korun mezi stovku dětských domovů a dalších organizací z celého Česka, které se starají o děti a mladé lidi se sociálně znevýhodně­ného prostředí.

Až do konce října dostanou zákazníci Alberta za nákup hlasovací žeton. Volí vždy mezi třemi projekty z blízkého okolí, přičemž žádný nezůstane bez odměny na realizaci. Projekt s nejvíce hlasy získá 50 tisíc korun, druhý v pořadí 40 tisíc korun, třetí pak 30 tisíc korun. Celkově pak pomohou dětem ze sociálně znevýhodně­ného prostředí po celém České republice čtyři miliony korun.

„Charitativ­ní akce Bertík pomáhá chce každý rok podpořit projekty pomáhající dětem vnímat jejich život pozitivněj­i. Třeba tím, že jim nabídnou aktivity, které jim přinesou motivaci, hezké zážitky a posunou je v životě dál. Jde například o kroužky, výlety, ale i různé formy vzdělávání a profesního rozvoje. V posledních letech se mnoho projektů zaměřuje také na podporu duševního zdraví,“popisuje Kristýna Bernatová z Nadačního fondu Albert.

Zatímco v minulosti Bertíci rozdělili finance mezi 80 projektů, letos jde o rovných 100. „Jsme rádi, že se z na

šeho programu stala podzimní tradice a každý rok můžeme přispět k tomu, aby děti z dětských domovů nebo se složitým zázemím pocítily, že nejsou na světě samy a jejich osud není lidem lhostejný,“říká Kristýna Bernatová a doplňuje: „Pro zákazníky Alberta je to kromě možnosti smysluplné pomoci také skvělá příležitos­t seznámit se činností neziskovýc­h organizací v regionu.“

 ?? ?? Nadační fond Albert na základě hlasování zákazníků podpoří 100 regionální­ch projektů.
Nadační fond Albert na základě hlasování zákazníků podpoří 100 regionální­ch projektů.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia