Lidové noviny

Semifinále, co bralo dech

Drama až do poslední sekundy. Spousta momentů, při kterých se o fanoušky nejen na tribunách pokoušel infarkt. Zkrátka play off se vším všudy. Na semifinále hokejové extraligy mezi Spartou a Třincem se bude dlouho vzpomínat. Vždyť i kouč poraženého pražské

- VOJTĚCH TŮMA

Oba týmy zaslouží respekt, hokejové veřejnosti připravily vskutku strhující sedmizápas­ovou podívanou.

Šťastnější vzpomínky si po historické­m obratu z 0:3 na 4:3 odnáší Třinec, který v čase 121:46 rozradostn­il postupovou trefou slovenský útočník Miloš Roman.

Ve čtvrtek dělily Oceláře od porážky pouhé dvě desetiny vteřiny, v neděli necelá minuta. Dva důležité góly tváří v tvář vyřazení ukázaly, že v kabině mistra stále dřímá obrovská vnitřní síla.

„Makáme jeden za druhého, bojujeme za každé situace, blokujeme střely, ve všem si pomáháme. Jsme prostě jedna velká rodina,“pochvalova­l si po sobotní výhře 3:2 v prodloužen­í brankář Ondřej Kacetl.

V sedmém duelu zazářil šestapades­áti úspěšnými zákroky. Jakmile dorazil na rozhovor mezi novináře, opřel se o nejbližší zeď a okamžitě hlásil: „Jsem úplně vyždímaný.“

Nebyl sám. V prostoru kabin byste krátce po skončení druhého

nejdelšího zápasu extraligov­é historie jen marně hledali hráče, který by nevykazova­l známky únavy. Nejen fyzické, ale také psychické.

Oba tábory daly v uplynulých jedenácti dnech do každého utkání absolutní maximum. A výsledek? Jedna z nejkvalitn­ějších sérií extraligov­ého play off za hodně dlouhou dobu, ne-li vůbec nejlepší.

Zatímco sparťanští a třinečtí fanoušci mnohdy nervózně odvraceli pohled a prožívali spoustu dalších emocí, ti nezaujatí se museli děním na ledě náramně bavit.

Soupeření dvou velkoklubů nabídlo opravdu všechno. Krásné akce, vypjaté momenty, nečekané zvraty i sporné situace, které museli

rozhodčí velice často kontrolova­t u videa.

Oceláři si v O2 areně užili děkovačku s fanoušky, cestou do kabin neskrývali euforii a nadšeně pokřikoval­i. Naopak na straně soupeře zavládl obrovský smutek.

„Cíl jsme nesplnili,“hlesl sklesle kapitán Michal Řepík. A viditelně zklamaný kouč Pavel Gross si o několik minut později na tiskové konferenci povzdechl: „Jsem úplně prázdný.“

Další porážka s neoblíbený­m sokem bolí a ještě chvíli bolet bude. Vždyť Pražané měli semifinále tak nadějně rozjeté! Po skvělém vstupu se ujali vedení 3:0, ale potřebné čtvrté vítězství nepřidali.

V sedmém duelu byli herně lepší, ale doplatili na bídnou koncovku. Rozhodnout mohli už v základní hrací době, za stavu 2:1 promarnili několik jasných gólových příležitos­tí.

Když to bylo potřeba, hostům nedokázali odskočit. A nakonec se opět přesvědčil­i o tom, že Třinec je nekompromi­sní a drobné nedokonalo­sti ve hře soupeřů umí potrestat.

„Sparta má skvělé trenéry a výborné hráče, podali excelentní výkon. Ale já a moji spolupraco­vníci máme to potěšení, že trénujeme mimořádné mužstvo,“hlásil spokojeně kouč Zdeněk Moták.

Nezapomíne­jme, že Oceláři v play off neprohráli už neuvěřitel­ných patnáct sérií. Teď se pokusí

napodobit vsetínskou nadvládu z druhé poloviny devadesátý­ch let a zabojují o pátý mistrovský titul za sebou.

„Určitě bychom si něco takového přáli, ale nemá cenu se tím zabývat. Nejprve si musíme hlavně trochu odpočinout od hokeje a vypnout hlavy,“zavelel Kacetl.

Náročné semifinále si na něm i jeho parťácích vybere daň. A bude velice zajímavé sledovat, kolik sil zbylo obhájcům prvenství na souboj s výrazně čerstvější­mi Pardubicem­i, který začne už zítra na východě Čech.

Očekává se vypjaté klání. Další ozdoba letošního play off, které má na co navazovat. Série Sparty s Třincem nasadila laťku opravdu vysoko.

 ?? FOTO MAFRA, ANNA BOHÁČOVÁ ?? Rozhodujíc­í gól celé série.
Třinecký Miloš Roman se trefil do sparťanské brány na začátku čtvrtého prodloužen­í a zařídil postup.
FOTO MAFRA, ANNA BOHÁČOVÁ Rozhodujíc­í gól celé série. Třinecký Miloš Roman se trefil do sparťanské brány na začátku čtvrtého prodloužen­í a zařídil postup.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia