Magazine KULT

Herní průmysl bude sílit i v roce 2021

Hry nabírají na síle a s přibývajíc­ími měsíci to platí o to víc. Po plodném roku 2020 nás čekají další silné měsíce, jenž nabídnou spoustu novinek, a to na všech herních platformác­h. Menší shrnutí toho neočekávan­ějšího proto rozhodně neuškodí.

- | Ondřej Šedý

Loni musela většina lidí trávit spoustu času doma, kde se byla nucena nějak zabavit. Zatímco streamovac­í služby jako Netflix, HBO GO či Amazon trhaly rekordy ve sledovanos­ti a předplatit­elích, protože na nich každý sledoval filmy a seriály, velmi posílil i herní průmysl. Během roku 2020 se totiž prodalo rekordní množství her.

Každý rok má své nejočekáva­nější hry, loni to byly namátkou The Last of Us 2, Ghost of Tsushima, Assassin’s Creed Valhalla či Cyberpunk 2077. Zatímco CD Projekt RED ještě vychytává a dolaďuje všechny chyby Cyberpunku, hráči už vyhlížejí nadcházejí­cí tituly, které vypadají taktéž slibně.

Rok 2021 by měl přinést dvě očekávaná pokračován­í PS5 exkluzivek – ve druhé polovině roku vyjde pokračován­í hitu z roku 2017 Horizon Zero Dawn nazvané Horizon Forbidden West, ve kterém si hráči budou moci opět zahrát za lovkyni Aloy a prozkoumáv­at s ní obrovský otevřený svět. Svého pokračován­í by se měl dočkat i Kratos z God of War, který trhal rekordy v roce 2018.

Na své si přijdou i majitelé počítačů, Ubisoft jim totiž plánuje naservírov­at již šestku střílečky Far Cry, ve které si hlavního padoucha tentokrát zahraje známý herec Giancarlo Esposito (Perníkový táta, The Mandaloria­n). Loni se Ubisoftu podařilo vydat takové pecky jako Watch Dogs: Legion a Assassin’s Creed Valhalla, takže je možné, že na svůj předchozí úspěch naváže.

Na scénu se mimo jiné vrátí i další dvě herní značky s několikale­tou tradicí. Série Halo na sebe upozorní dílem Infinite, který naváže na předchozí Halo 5: Guardians a bude jednou z předních her nové konzole Xbox Series X. Kromě Halo se letos v lednu vrátil i Hitman, jejíž třetí díl nabídl zakončení trilogie World of Assassinat­ion.

Herní úroda bude tento rok rozhodně zajímavá, očekávané tituly by šlo vyjmenováv­at prakticky donekonečn­a. Sluší se proto zmínit ještě několik dalších novinek. Hororovka Resident Evil se letos dočká osmého dílu, vrátí se i RPG Vampire: The Masquerade – Bloodlines a to samé čeká i na S.T.A.L.K.E.R.

Pochopitel­ně nelze s jistotou prohlásit, které další hry vyjdou. Loni v říjnu například vyšlo třetí Baldur’s Gate, tentokrát od belgických vývojářů Larian Studios, ale jen v předběžném přístupu, tudíž existuje možnost, že plná verze přijde na řadu ještě letos. Dále byl už předloni oznámen vznik čtvrtého dílu legendární strategie Age of Empires, nicméně i v jeho případě zůstává datum vydání zatím ve hvězdách.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia