Magazine KULT

Deskové hry

- | Redakce

První desková hra se objevila už před více než čtyřmi tisíci lety. I v dávných dobách lidé hledali odpočinek, zábavu a útěk z každodenní rutiny. Deskové hry navíc rozvíjejí dovednosti dětí, zaručují skvělou zábavu pro teenagery a nezapomenu­telný zážitek pro dospělé. Po které však sáhnout?

Siegestorm + 3 rozšíření

Siegestorm je karetní fantasy hra určená primárně pro dva hráče, obsahuje ale i režimy pro sólo hraní a hru více hráčů. V Siegestorm­u jsou vaše karty vším – můžete je použít k útokům na protivníka, nasadit je do své armády nebo s nimi platit za jiné karty. A když vám dojdou – prohráli jste! V Siegestorm­u existuje nespočet způsobů, jak můžete akce a schopnosti karet navzájem kombinovat. Žádné dvě hry nebudou díky tomu stejné! Tak si nachystejt­e balíček a zašlapejte své protivníky do země. Styxie a Serafie jsou rozšíření přinášejíc­í nové frakce pro hraní ve dvou.

Mraziví obři pak umožňují hrát hru novým způsobem a uplatňovat novou taktiku a strategii a strategie.

Vydání v ČR: 2021 Vydavatel a foto: Albi od 12 let | 2 hráči | čas: 30 min

ZÓNA: Tajemství Černobylu

ZÓNA: Tajemství Černobylu je dobrodružn­á hra, ve které musí hráči pro výhru dojít k sarkofágu černobylsk­é atomové elektrárny dříve než ostatní. Sarkofág otevře pouze tehdy, pokud již hráč získal dvě Tajemství z podzemních prostor známých jako Tajné lokace. Všichni musí spěchat, protože hra má časový limit – jakmile zasáhne finální emise, vše je ztraceno.

Hra ZÓNA: Tajemství Černobylu obsahuje: desku ZÓNY, desku tržiště, 10 figurek postav, 10 desek postav, 4 desky batohu, 207 malých karet, 108 velkých karet, 56 žetonů mutantů a anomálií, 131 dalších žetonů a pravidla.

Vydání v ČR: 2021 Vydavatel: Blackfire od 18 let | 1–4 hráči | čas: 120 min

Panství hrůzy: Děsivé výpravy – rozšíření

Rozšíření Děsivé výpravy přináší do hry Panství hrůzy celkem tři nové scénáře, které přivedou vyšetřovat­ele daleko za hranice Arkhamu. Přijďte na kloub děsivým záhadám na palubě rušné transatlan­tické vzducholod­i, luxusního zaoceánské­ho parníku nebo ve vlaku uhánějícím malebnou venkovskou krajinou.

Hra Panství hrůzy: Děsivé výpravy obsahuje: 4 karty vyšetřovat­elů a příslušné figurky, 18 mapových dílů, 6 kartiček agendy, 13 kartiček běžných předmětů, 7 kartiček unikátních předmětů, 15 kartiček kouzel, 8 kartiček se stavem, 4 kartičky zranění, 4 kartičky strachu, 7 žetonů nestvůr a příslušné figurky, 43 žetonů trhliny/vody, 6 žetonů osob, 4 žetony dveří a pravidla.

Vydání v ČR: 2021 Vydavatel: Blackfire od 14 let | 1–5 hráčů | čas: 180 min

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia