MF DNES

Honička na D5: zloděje oktávie lapili policisté z Německa

-

Divoká honička se odehrála ve čtvrtek odpoledne na dálnici D5 na Tachovsku. Němečtí policisté tu pronásledo­vali řidiče, který nedaleko Karlsruhe ukradl vůz Škoda Octavia. Muže se podařilo zadržet poblíž Nové Hospody.

Němečtí policisté chtěli řidiče s kradeným autem kontrolova­t před 13. hodinou několik kilometrů před dálničním hraničním přecho- dem Waidhaus - Rozvadov, a tak ho vyzvali k zastavení. Řidič nejprve předstíral, že bude policejní vůz následovat na parkoviště, poté však začal ujíždět směrem do České republiky.

„Do jeho pronásledo­vání se zapojila i další policejní hlídka. Muž však ujížděl po dálnici na našem území, přičemž narazil do jednoho z vozidel německých policistů,“ popsala mluvčí tachovské policie Dagmar Jiroušková.

Prchající zloděj sjel z dálnice u obce Nová Hospoda a pokračoval ve směru na Planou. Přitom ale nezvládl řízení a narazil do svodidel. Ani to ho ale neodradilo od úprku a ujížděl dál. Přitom několikrát na- razil do dalšího z policejníc­h vozů. Pak dostal smyk a havaroval.

„Řidičem byl sedmatřice­tiletý muž z Ústecka. Němečtí kolegové ho po zadržení předali našim policistům,“konstatova­la Jiroušková. Dodala, že při pronásledo­vání ani při střetu vozidel nebyl nikdo zraněn. Pronásledo­vání podezřelýc­h i na území druhé strany hranice umožňují policistům mezinárodn­í úmluvy. Policisté nyní muže podezírají ze spáchání čtyř trestných činů: násilí proti úřední osobě, krádeže, poškození cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí. Ukázalo se totiž, že má také zákaz řízení.

Podezřelý je nyní v policejní cele a čeká, zda soud nařídí jeho vzetí do vazby.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia