MF DNES

Komňacký nepředpokl­ádá, že z Baníku bude pobaltský tým

-

(jsl) Modré nebe a slunce. Zimní příprava fotbalistů Baníku Ostrava včera začala na přírodní trávě.

„Je to jako ve Španělsku. Nepamatuji, že by třetího ledna bylo tak teplo,“řekl sportovní manažer Baníku Radek Slončík, když fotbalisté vyběhli na trávu.

Právě on představil možné posily mužstva. Ján Greguš, navrátilec z hostování v Boltonu, a útočník Michal Krmenčík z Plzně, už s týmem trénovali.

Do dnešních dvou tréninků by se měl zapojit brazilský útočník Carlos de Azevedo, který na podzim nastřílel 10 gólů za Bardějov.

V pondělí by se k týmu měli přidat další tři cizinci.

Rimo Hunt je 28letý útočník, který byl vyhlášen nejlepším fotbalisto­u Estonska 2013. „Za mistrovský Levadia Tallin nastřílel minulý rok 26 gólů,“podotkl Slončík.

Tvůrce hry Igors Tarasovs a útoč- ník Vladislavs Kozlovs dosud působili v mistrovské­m celku Litvy Ventspills­u. „Všechno to jsou volní hráči,“upozornil Slončík.

Dále by Ostravští nejméně na půlroční hostování rádi získali krajního záložníka Elvise Cikua z Karviné a středopola­ře Vojtěcha Štěpána z Hradce Králové.

„Vojtu Štěpána znám, to je typ rychlostní­ho brejkového hráče,“řekl trenér František Komňacký. „Jací jsou cizinci ale víme jen trochu z videa. Jak budou vypadat, se teprve ukáže. V nějakých prognózách bych byl opatrný, ale byli bychom rádi, kdyby se aspoň dva chytili.“

Komňacký nepředpokl­ádá, že by se z mužstva stal nějaký pobaltský Baník. „Ale bylo by příjemné, kdyby nám vyšly posily na posty, které řešíme.“To jsou především hrotový útočník a levý krajní obránce.

Z hráčů, kteří z Baníku odcházejí, má stoper Benjamin Vomáčka namířeno do Třince.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia